Säker seger för Timrå

HOCKEY

– petade bort Djurgården från slutspelsplats

Timrå petade bort Djurgården från en plats i slutspelet – och det handlade inte om en liten petning, utan en rejäl knuff – 5–0.

Djurgården rasade ned till nionde plats. Skellefteå som besegrade Luleå klev upp på den åtråvärda åttondeplatsen.

– Vi bekymrar oss inte så mycket om Skellefteås resultat, utan är helt fokuserade på våra egna uppgifter. Det kommer att gå både upp och ner innan allt är klart och det är först när 55 omgångar är spelade som serien ska räknas samman, sade en inte allt för besviken Djurgårdstränare Hans Särkijärvi.

Med tanke på resultatet 5–0 till Timrå borde Djurgårdstränaren misströsta.

– Timrå var mycket bra i dag. De var otroligt starka i defensiven – vi ville en hel del, men vi nådde inte ända fram. Det var ingen fel på spelarnas inställning, menade Särkijärvi.

Backlunds fjärde nolla

Timrås målvakt Johan Backlund höll nollan för fjärde gången i elitserien den här säsongen. Sällan har det krävts så få ingripanden för att hålla nollan. Djurgården mäktade bara med elva skott under hela matchen.

Djurgården som visat upp en pålitlig form i de senaste matcherna kändes också lite hetare i matchupptakten mot Timrå som kom hem till Eon-arena efter två raka förluster på bortais.

Men Djurgården lyckades inte utnyttja spelövertaget i matchinledningen – inte ens i spel i numerärt överläge i fyra minuter.

Backarna offensivt vapen

När Pär Styf mycket elegant gled igenom och helt fri med Teemu Lassila lyfte in 1–0 så släppte allt för Timrå.

Timrå började plötsligt uppträda som tidigare under säsongen då laget var helt överlägset i elitserien.

– För första gången på mycket länge kunde vi spela med fyra femmor och det gav värdefull energi på isen, summerade Timråtränaren Kenta Johansson.

Det var främst backarna som satte igång ett härligt offensivt spel för Timrå. Pär Styfs eleganta 1–0-mål vara bara början, sedan dök Anton Strålman upp framför mål och styrde in ett skott från backkollegan Mika Niskanen.

– Efter 2-0-ledningen kunde vi kontrollera matchen. Vi gjorde knappt ett misstag under de två sista perioderna – Djurgården fick ingenting gratis, konstaterade Kenta Johansson.

Timrås försvar var imponerande tätt samtidigt som laget var riktigt effektivt i avslutningarna. Per Hallin och Mikko Laine visade att även forwards kunde göra mål innan Per Styfs tunga bössa avslutade målfesten med 5–0-målet avlossat från blålinjen.

– Alla gjorde sitt jobb. Sällan har begreppet lagseger varit mer befogat än i dag, sade Timråtränaren Kenta Johansson – gladare än på mycket länge.

Inga nya skador fanns ju att rapportera...

TT

ARTIKELN HANDLAR OM