Officiellt: Markström har skrivit på för Florida

Av: Therese Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrev på kontraktet igår

Det som alla har väntat på har skett.

Igår skrev Brynäs-målvakten Jacob Markström på för NHL-klubben Florida Panthers.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till Sportbladet.

Det har varit på gång under hela våren och Brynäs har sedan länge räknat bort sin succémålvakt Jacob Markström.

Han draftades av Florida Panthers 2008 och nu är det alltså klart att han flyttar över Atlanten.

– Det stämmer. Jag skrev på igår. Det känns jättebra, skönt att få det klart och det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till Sportbladet.

Hård konkurrens

20-åringen har precis kommit tillbaka från hockey-VM i Tyskland där han var med och tog brons med Tre Kronor. Han var dessutom elitseriens bästa målvakt den här säsongen.

Florida har redan i dag två världsmålvakter i tjeckiska VM-mästaren Tomas Vokoun och USA:s landslagsmålvakt Scott Clemmensen.

Unge Markström är medveten om konkurrensen men siktar ändå på att ta en en plats i NHL-laget.

– Det är klart, annars skulle man inte åka över. Men det är jättesvårt att ta en plats som målvakt i ett NHL-lag, men man får ta det som det kommer. Jag kommer att åka dit i bra form, säger han.

Sommartränar med Brynäs

Det är inte klart när Markström åker över men det som väntar härnäst är en veckas semester och därefter kommer han att sommarträna med Brynäs.

Laget som han har vuxit upp med.

– Jag är född i Gävle och jag har följt Brynäs i hela mitt liv. Det kommer att bli en speciell upplevelse att lämna dem, säger Markström.

Om det inte går bra i NHL ingår det i 20-åringens kontrakt att han får återvända till Sverige och då är det Bryäns som fortfarande gäller.

Brynäs har som sagt räknat med detta, men i och med att Markström nu skrivit på för Florida och nyförvärvet Mattias Modig har skrivit på för Pittsburgh, har de nu en kritisk målvaktssituation framför sig.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN