”Dick får vara glad så länge Färjestad orkar med honom”

HOCKEY

Stjärnscouten till attack mot Dick Axelsson

Han fick sparken från Djurgården.

Sedan ville han inte vara kvar i Nordamerika.

Nu är han i Färjestad. Men Detroits scout Håkan Andersson är osäker på hur länge Dick Axelsson blir kvar där.

– Dick får vara glad så länge Färjestad orkar med honom, säger han.

Foto: Hur länge blir Dick Axelsson kvar i Färjestad?

För drygt två år sedan petades Dick Axelsson från Tre Kronor efter att ha hamnat i fyllecell efter bråk med två vakter på Stureplan. Ett drygt halvår senare fick han sparken från Djurgården.

Och denna säsong hamnade han i blåsväder efter att ha valt att åka hem till Sverige från Detroits farmarlag Grand Rapids, utan tillåtelse från Detroits ledning.

Scouten tveksam

Han återvände då till Färjestad, klubben som tog emot honom efter att han kickats från Djurgården.

Men frågan är hur länge han blir kvar. Håkan Andersson, Detroits chefscout i Europa, är tveksam till att han blir långvarig där.

– Han får vara glad så länge Färjestad vill ha honom, det är ju ändå en hyfsat hög nivå. Han fick ju inte vara kvar i Djurgården särskilt länge. Nu får vi se hur länge Färjestad orkar med honom, säger han till Värmlands Folkblad.

Då kontrar VF-reportern med att säga:

Dom verkar ju vilja satsa på honom i två år i alla fall?

– Ja, men det är ledningen det.

”Knappt framträdande i FBK”

Detroit har fortfarande rättigheterna till Axelsson en tid, men Andersson verkar tveksam till att de ska plocka över honom igen.

– Som det var i vinter var han ju knappt framträdande i Färjestad. Det känns som att han lagt sin hockeykarriär på en helt annan nivå än den vi tänkt oss, säger han.

Axelsson är besviken över Anderssons kritik.

– Självklart är det tråkigt att han ska sitta där och göra sådana påhopp. Men han vill väl få ut sin aggression på något sätt. Alla får tycka och tänka vad de vill, säger han till VF.

ARTIKELN HANDLAR OM