Dif-basen: Var ett gemensamt beslut

avPatrik Brenning

HV:s kritik förvånar Djurgården

Djurgården säger att beslutet att stoppa HV71:s fans från lördagens match var ett gemensamt beslut som klubbarna tog i samförstånd.

HV:s hot att skicka upp fulla supporterbussar till Stockholm förvånar därför Dif:s ledning.

– Så sent som i går var vi eniga. Nu är det väldigt trist att de pratar om en hämndaktion, säger ordföranden Mats Larsson.

Mats Larsson.

Mats Larsson säger att Djurgården och HV71 i går enades om beslutet att stoppa HV-klacken från lördagens final. Informationen skulle komma ut efter den femte finalen.

– Men sedan blev det andra turer från HV:s sida och de ville inte gå vidare vilket förvånade oss. Så sent som vid lunch i går var vi eniga om att inte ha någon HV-klack på lördag. Vi trodde det var ett gemensamt beslut och det är väldigt trist att de nu talar om en hämndaktion.

”Måste agera konsekvent”

Larsson säger att han bara haft sms-kontakt med HV71:s ordförande Hang-Göran Frick sedan Fricks skarpa kritik i dagens Sportbladet. Dif-ledningen vet därför inte varför HV backat i frågan.

– Men vi känner ändå att vi måste agera konsekvent. Vi kan inte bara ta i med hårdhandskarna som vi gjorde mot vår egna klack när vi stoppade dem från match fyra och fem för att sedan se mellan fingrarna åt andra hållet. Vi har ändå haft en bra diskussion med HV om det här och trodde att vi agerade i samförstånd.

Frick säger samtidigt att HV kommer att skicka supporterbussarna och att ”Djurgården kan inte stoppa våra fans”. Om Jönköpingslaget gör verklighet av hotet kommer ändå inte fansen att släppas in.

”Finns inga biljetter”

– Det finns inga biljetter. Jag tycker att det är trist att man agerar på det här sättet och hoppas att de inte skickar några bussar.

Vad händer om de ändå kommer?

– Jag kan inte svara på det rent praktiskt men det är självklart inte bra om det kommer busslaster som inte har biljett. Jag hoppas verkligen att vi slipper det.

Djurgården skriver i sin motivering till beslutet att ”Flera föremål kastades från HV-klacken ned mot personer på läktaren under”. HV-kritiken handlar nu om att klubben inte presenterat några bilder eller andra bevis på detta.

– Det var samma sak i Jönköping. Det är väldigt lite bilder från båda håll. Men vi måste ändå ha en tilltro till varandras uppgifter och organisation. Man måste kunna agera professionellt och att prata om bilder känns som en väldigt formell sak som inte gagnar saken, säger Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM