Modos sjuka kväll

HOCKEY

Målkalas – men desperat jakt efter nyförvärv

Modo krossade Södertälje med 7–1. Trots det blir jakten på nyförvärv alltmer desperat.

– Det finns nästan inga lediga spelare som har de kvaliteter vi ­söker efter, säger klubbens sportchef Fredrik Andersson.

Det mesta gick Modos väg i gårdagens match mot Södertälje.

Vid sidan av rinken gick det dock inte lika bra.

Enligt uppgifter till Sportbladet var klubben muntligt överens med den NHL-meriterade forwarden David Nemirovsky – tänkt som ersättare till ­Niko Dimitrakos som fick sparken i förra veckan. Klubben hade ordnat boende åt honom i Örnsköldsvik men blev i sista stund blåsta på värvningen av CSKA Moskva.

– Vi ville ha honom och det var väldigt nära men de hade mer pengar och bjöd över oss, säger Fredrik ­Andersson och tillägger:

– Det var tråkigt för det är en skicklig spelare och jag tror att han hade kunnat tillföra en hel del.

Hoppas någon ledsnar

Nu är Modo tillbaka på ­ruta ett igen.

– Vi vill spetsa laget med en powerplay-back och en målfarlig forward och ­arbetar stenhårt för att hitta spelare. Förhoppningen var att det skulle vara klart innan lördagens match mot Färjestad men det kommer nog att dröja ett tag till för just nu är vi inte nära en överenskommelse med ­någon, säger Fredrik ­Andersson och fortsätter:

– Och tyvärr finns det nästan inga lediga spelare på marknaden som har de kvaliteter vi söker efter och det är många andra klubbar runt om i Europa som också letar efter förstärkningar. Jag har inte gett upp hoppet, man vet aldrig, helt plötsligt kan det vara någon spelare i Ryssland eller Nordamerika som ledsnar och vill ­röra på sig, men det känns inte bra att det drar ut på tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM