NHL-meriterad forward till FBK

avAdam Bäck

HOCKEY

Återförenas med sin bror: ”Jag är en målgörare”

Färjestad har skrivit ett tvåårskontrakt med svenske forwarden John Persson.

22-åringen vänder hem till Sverige efter sex år i New York Islanders organisation.

– Jag är en målgörare, säger Persson i ett pressmeddelande.

John Persson.

Färjestad har värvat friskt under våren och näste man att plockas in är John Persson.

22-åringen spelade under den tidiga juniortiden med Mora men åkte över till Nordamerika som 17-åring. 2011 draftades han av New York Islanders men under sina sex år i USA har han mestadels spelat för AHL-laget Bridgeport Sound Tigers. Men tio NHL-matcher har han med sig i bagaget när han nu återvänder till Sverige.

– Det är en ärorik klubb och jag tycker det ska bli grymt kul att komma hem och spela med Färjestad. Samtidigt hoppas jag kunna visa upp mig på lite fler sätt än vad som blir här. Här är det lätt att fastna i en roll och jag tror jag provat det mesta nu, säger Persson.

”Kul att få spela med brorsan”

Att John Persson ansluter till Färjestad innebär även att återförenas med sin två år äldre bror, Johan, som FBK hämtade från Timrå tidigare under våren.

– Det är såklart jättekul att få spela med brorsan igen, säger John Persson.

”Vill få ny fart på karriären”

John Persson har skrivit på för två år och blir den nionde spelaren som sportchefen Leif Carlsson knutit till klubben under våren.

– En kille som vill få ny fart på sin karriär och vill göra det i Sverige och hos oss i Färjestad BK. Det vi får i John Persson är ett muskelpaket som gillar när det är mycket trafik ute på banan. Han söker målet hela tiden och har även gjort en hel del mål under sina år i Nordamerika. Det ska bli riktigt roligt att följa Johns utveckling hos oss, säger Carlsson.

LÄS MER: LÄGET i ALLA SHL-KLUBBAR.

ARTIKELN HANDLAR OM