IOK: ”Vi har en brutal utdelning”

Av: Olle Stefansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Oskarshamn tog tredje raka

Manuel Ågren stod för två mål i krossen.
Foto: Bildbyrån/ARKIV
Manuel Ågren stod för två mål i krossen.

Oskarshamn har prickat storformen.

I går kom tredje raka segern – via en 6-1-kross mot Leksand.

– Vi har en brutal utdelning, säger tränaren Fredrik Söderström.

Så sent som för två veckor sedan visste IK Oskarshamn knappt hur man gör mål. Laget förlorade tre raka matcher och gjorde bara ett enda mål.

– Då hade vi nog inte gjort mål ens om vi spelat med bandyburar, skojar Fredrik Söderström.

I går fick han se sitt lag spela ut Leksand efter noter. IKO följde upp sina två raka segrar mot Sundsvall respektive Mora genom att förnedra klassikerlaget med 6-1.

”Levde kvar i glädjerus”

– Ja, det är verkligen ett uppseendeväckande resultat. Vi budgeterar ju knappast med sådana här siffror på bortaplan, säger Söderström.

Så, vad hände?

– Jag tror Leksand levde kvar lite i glädjeruset från i fredags då de vände och vann. De gick all in mot oss med jag tyckte att de stångade sig lite blodiga. Och det känns som att vi har hittat en riktigt fin form, säger Söderström.

Oskarshamn fräste i väg 18 skott redan i den första perioden och i den andra kom utdelningen. Tre mål – inom loppet av en minut och 24 sekunder.

– Men man ska inte stirra sig blind på resultatet. Sånt händer i hockey. Vi får energi, Leksand blir stressat, då kan det rinna i väg.

Ni ligger fyra i tabellen nu. Vad är målsättningen?

– Klart vi vill sluta så högt upp som möjligt, men vi har sagt topp åtta och kommer inte att segla i väg på grund av det här resultatet, säger Fredrik Söderström.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!