Lämnar Djurgården – redan klar för AIK

avLinus Norberg

Dif bryter med forwarden

Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Heinerö.

Från Djurgården – till AIK.

Nicklas Heinerö, 23, gör nu den känsliga övergången.

– Anledningen är den tuffa konkurrenssituationen, säger Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Nicklas Heinerö gör den ”förbjudna” övergången mellan Djurgården och AIK.

23-åringen var med och sköt upp Djurgården till SHL för två säsonger sedan och spelade 43 SHL-matcher för klubben i fjol, men den här säsongen har han haft svårt att ta en plats i truppen och nu lämnar han alltså laget.

Hade ett och ett halvt år kvar

– Anledningen är att i den tuffa konkurrenssituation som vi i dag har på forwardssidan och i den trupp som vi ser att vi har in i nästa år så kommer inte Nicklas att få den speltid och det utrymme som hans kreativa spelartyp kräver, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

– Därför har vi gemensamt kommit överens om att i förtid avbryta kontraktet som han hade ett och ett halvt år kvar på. Nicklas är därmed fri att gå till en annan klubb, fortsätter han.

Och den nya klubben är alltså AIK.

Eller nygamla, ska vi kanske säga. Heinerö tillhörde AIK 2010–2012 och står bokförd för fyra matcher i SHL.

■ ■ ■

Heinerö har tränat med det hockeyallsvenska topplaget under onsdagsförmiddagen och 14.20 offentliggjorde AIK värvningen.

– Nicklas spelade i AIK hela juniortiden på elitnivå, han är en gammal AIK:are som har hittat hem igen. Det är en spelare med bra spelsinne och teknik, han kommer definitivt att spetsa till vår forwardssida, säger sportchefen Anders Gozzi till hemsidan.

Avtalet gäller till 2017 och Heinerö  är spelklar redan till helgens bortamatch mot Sundsvall Hockey.

LISTA: De har gjort det förbjudna bytet mellan tvillingklubbarna.

ARTIKELN HANDLAR OM