Vegas historiska slutspelsseger

HOCKEY

NEW YORK. Vegas Golden Knights fortsätter trotsa oddsen och skriva historia.
De vann sin första slutspelsmatch genom tiderna i natt – med 1-0 mot LA Kings.

– Ingen trodde på oss innan grundserien och ingen tror på oss nu heller. Det passar oss väldigt bra, säger William Karlsson till Sportbladet.

Redan 3.23 in i historiens första Stanley Cup-match på Strippen i Las Vegas smällde unge backen Shea Theodore in 1-0 på Los Angeles Kings målvaktsikon Jonathan Quick.

Han trodde näppeligen att det målet – som fick knökfulla, sjövilda T-Mobile Arena att explodera in dånande eufori – skulle bli matchavgörande.

Men faktiskt.

Efter den tidiga höjdpunkten vidtog en knallhård kamp om varje millimeter i nästan tre perioder och på något sätt lyckades de gyllene riddarna hålla sina betydligt mer erfarna rivaler från grannstaten stången – och vann till slut med just 1-0.

– Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match. Det märktes att alla killarna i laget är taggade på slutspel men vi fortsatte bara spela på samma sätt som under grundserien, säger William Karlsson när vi når honom efteråt.

– Vi utnyttjade vår snabbhet och hade pucken mycket och försvarade oss bra. Kings fick inte riktigt till den där pushen på slutet som de är så bra så, för vi tryckte ner dem i deras zon och såg till att de fick uppehålla sig där för det mesta.

”Ingen trodde på oss”

Att få, för att inte säga inga, experter tror på skrällarnas riddare från Sin City i serien mot ärrade King och nu häpnar över att de direkt tagit sin första, historiska seger är inget som stör ”Wild Bill” och hans kompisar.

– Nej, så har det ju varit hela säsongen. Ingen trodde på oss innan grundserien och ingen tror på oss nu. Det passar oss bra, vi är ju The Golden Misfits och gillar det, fortsätter skyttekungen från Märsta.

En som tycks gilla det extra mycket är målvakten Marc-Andre Fleury.

Foto: Stephen R. Sylvanie / X02835

Den förre Pittsburgh-ikonen gjorde en kanonmatch, stoppade 30 skott och höll alltså nollan – sin elfte i Stanley Cup genom åren.

– Ja, han var riktigt bra. Men vi känner stort förtroende för honom, han har varit med om det här förr och vet vad som krävs, konstatera William.

Som själv hade gott om chanser tillsammans med kedjekamraterna Riley Smith och Jonathan Marchessault men inte fick följa upp sina osannolika 43 grundseriemål med en första playoff-balja.

– Jag tyckte det kändes bra, vi var pigga alla tre och skapade som sagt en hel del. Synd bara att vi inte kunde hänga någon puck. Förhoppningsvis kommer det i nästa match.

Den spelas natten till lördag.

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM