”Många är så jäkla naiva”

Foto: JOHANNA LUNDBERG, BILDBYRÅN
HOCKEY

Det blev ingen omedelbar studs tillbaka till SHL för Modo.

Inte så konstigt, menar den sparkade tränaren Andreas Johansson.

– Många människor är så jäkla naiva och ser bara till allt utom fakta, säger han till Expressen.

Det var ett chockat Örnsköldsvik som förra våren konstaterade att Modo hade trillat ur SHL efter en smått sensationell utveckling i kvalet mot Leksand.

Och väl i hockeyallsvenskan blev det inte mycket lättare.

Modo fick snarare slåss för att inte trilla ur ännu en serie i stället för att ta sig tillbaka till SHL.

I en intervju med Expressen återger nu Andreas Johansson att han anser att det ställdes orimligt höga krav på honom och spelarna i laget.

– Vi spelade ju 16-åringar i lineupen, och slog Karlskoga borta med 1-0 när vi hade tolv juniorer i truppen. Det var tufft när människor inte… Många människor är så jäkla naiva och ser bara till allt utom fakta, det var jag väldigt less på i slutet, säger han till tidningen och fortsätter:

”Förstod inte vilken tuff utmaning det var”

– När vi blev klara för allsvenskan var 85 procent av övriga lags trupper satta för säsongen, och så skulle jag och Per Svartvadet (sportchef) sätta ihop ett helt nytt lag. Det var ju jättesvårt, för det fanns för det första inga färdiga spelare att värva för de var redan tagna. Och budgeten vi hade då gjorde att vi inte kunde gå efter de riktiga toppspelarna.

Johansson sparkades från tränarposten i februari.

Han ifrågasätter hur intressenter runt klubben kunde utgå ifrån att Modo skulle gå upp igen utan vidare.

– Jag sa från början att förväntningarna var orealistiska. Många människor förstod inte vilken tuff utmaning det var. Att tro att man bara ska dansa igenom en hockeyallsvenska för att man heter Modo, när man inte ens har ett vuxet lag, det var tufft att brottas med de förväntningarna.