Nytt femårskontrakt för Zibanejad – stannar i Rangers

Foto: Mark J. Terrill/TT
HOCKEY

BORLÄNGE. Han hade flugit till Toronto och var i princip på väg in i skiljedomstol för bistra förhandlingar.

Men precis i sista stund kom Mika Zibanejad och New York Rangers överens om ett nytt femårskontrakt värt sammanlagt 220 miljoner kronor.

– Det finns ingen i min situation som inte skulle vara väldigt lycklig, säger den 24-årige stockholmaren som ser ser ut att bli Manhattan-lagets förstecenter kommande säsong.

Förhandlingarna om ett nytt kontrakt mellan Mika Zibanejad – som varit så kallade ”restricted free agent” – och New York Rangers har dragit ut på tiden och det såg alltså in i det sista ut som att lön och kontraktslängd skulle komma att avgöras i skiljedomstol. 

– Ja, jag befinner mig just nu i Toronto just därför, vi var i princip på väg in i  domstolen, berättar han på telefon.

Men då, i allra sista stund, kom man alltså överens.

Den 24-årige ex-djurgårdaren – som efter fem år i Ottawa kom till New York inför förra säsongen – signerade ett femårskontrakt som ger i snitt 5,35 miljoner dollar per pr, sammanlagt motsvarande 220 miljoner kronor.

”Riktigt nöjd”

Och han är mycket nöjd.

– Ja, det finns ingen i min situation som inte skulle vara väldigt lycklig, konstaterar han.

– Man sliter hårt för sitt jobb och sitt kontrakt och jag är riktigt nöjd med hur det här blev. Nu vet jag att jag kommer att vara med Rangers i minst fem år och det ska bli väldigt roligt. Klubben har gjort några intressanta saker under sommaren. 

Ja, bland annat har man trejdat bort Derek Stepan och det betyder, i alla fall som det ser ut just, att Mika får överta hans roll som förstecenter.

– Jag är redo för det.  Man vill såklart ha så stor roll som möjligt, nu är det bara upp till mig själv att visa att jag förtjänar det förtroendet. Jag håller på och förbereder mig för fullt och ser verkligen fram emot att få komma igång, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM