Columbus storseger: ”Väldigt lyckad match”

Foto: Kirk Irwin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
HOCKEY

NEW YORK. De smackade in fem mål på New York Islanders – och släppte in noll.

Så bra har Columbus Blue Jackets aldrig tidigare inlett en säsong.

– En väldigt lyckad match, såklart. Men vi kan fortfarande förbättra många saker, säger svenske förstecentern Alexander Wennberg, som själv stod för två assist.

En av många frågor som ställdes inför seriestarten i NHL löd så här:

Var Columbus Blue Jackets fina fjolårssäsong bara en tillfällig lyckträff – eller är de bra på riktigt?

Att döma av nattens premiär mot New York Islanders hemma i kokande Nationwide Arena är svarsalternativ nummer två det korrekta. 

Blårockarna var obönhörliga, spräckte gästernas nolla efter en dryg minut och hade säkrat slutresultatet 5-0 – och därmed bästa resultatet i en öppningsmatch i klubbens historia – redan innan andra perioden var över.

– Ja, det är svårt att hävda något annat än att det var en lyckad match. Verkligen kul att få inleda säsongen på det här sättet, säger Alexander Wennberg till klubbens hemsida.

”Härligt att se kidsen”

Kedjan han bildar med Cam Atkinson och Artem Panarin – den ryska målsprutan Columbus lyckades knyta till sig i en trejd med Chicago i somras – var särskilt succéartad. Panarin stod för tre assist och Wennberg för två – och Atkinson prickade in ett mål.

– Det är  fina siffror man ska vara nöjd med, men jag tycker fortfarande vi har saker att förbättra. Vi borde skapa ännu mer chanser, fortsätter ”Wenny”.

Coachen John Tortorella kunde också glädja sig åt rookisarna Sonny Milano och Pierre-Luc Dubois båda stod för mål i NHL-debuten.

– Ja, det är härligt att se kidsen ta för sig och få utdelning direkt.  Jag är glad för deras skull, säger ”Torts”.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM