Tre Kronor

”Vi ska ta kontakt med honom”

Av: 

Fredrik Andersson

HOCKEY

Nils Höglander har spelat klart för säsongen.

Ansluter Vancouver-forwarden till Tre Kronors VM-trupp?

– Vi får se vad beslutet blir, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Totalt fem NHL-spelare är uttagna i VM-truppen (Victor Olofsson, Adrian Kempe, Rickard Rakell, Marcus Sörensen och Isac Lundeström). Förbundskaptenen Johan Garpenlöv är osäker på om fler ansluter till mästerskapet i Riga, där Tre Kronor spelar premiären mot Danmark på lördag.

– Jag räknar inte med någonting med tanke på hur läget har varit. Vi följer slutspelet i NHL och blir det några spelare tillgängliga som vi känner kan hjälpa det här laget kommer vi ställa frågan, sedan får vi se vilka som blir tillgängliga och vilka som inte går vidare i slutspelet där borta, säger Garpenlöv på tisdagens presskonferens.

En spelare som har spelat färdigt för säsongen? Vancouvers Nils Höglander.

– Nils Höglander slutade spela i natt, honom ska vi ta kontakt med, sedan får vi se vad beslutet blir, säger förbundskaptenen.

”Tar beslut i morgon”

På grund av karantänsregler har det blivit färre NHL-spelare än vanligt. Dessutom krävs det sex dagars karantän för att få spela VM i Riga (kan ändras om smittläget gör det).

Jacob Markström, Calgary, vore en fin förstärkning i kassen, en kasse som kommer att vaktas av antingen Adam Reideborn eller Viktor Fasth i premiären mot Danmark. Vem av duon som får förtroendet på lördag har det inte fattats ett beslut om ännu, hävdar Garpenlöv.

– Vi har inte kommit så långt än, det beslutet tar vi i morgon, säger förbundskaptenen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför lämnade Johan Garpenlöv VM-lägret

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor

Ishockey-VM

Ishockey