Stjärnmålvakten skriver nytt kontrakt

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG, BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Joni Ortio har gjort stor succé i Skellefteå den här säsongen.

Och nu blir han kvar – för just innan nedsläpp mot Malmö presenterade klubben att målvaktsstjärnan förlängt sitt kontrakt ytterligare en säsong.

– Jag trivs hur bra som helst här, säger Joni Ortio till Sportbladet.

Joni Ortio vände tillbaka till Europa i somras efter att tre säsonger i rad ha försökt slå sig in i NHL.

Förra året blev det 22 matcher med Calgary Flames, men han erbjöds inte något nytt kontrakt i världens bästa hockeyliga.

Och i sin första säsong med Skellefteå har den NHL-meriterade målvakten gjort stor succé.

Avslöjades före nedsläpp

Kontraktet han skrev med Skellefteå sträckte sig däremot bara under den här säsongen. Men Skellefteåfansen kommer få se mer av Joni Ortio. För just innan nedsläpp presenterade klubben att han förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

– Jag är väldigt förväntansfull. Det är en bra organisation och jag har verkligen njutit av min tid här i Skellefteå. Så jag är väldigt förväntansfull att få spela ytterligare en säsong här i Skellefteå.

Finns det fortfarande någon dröm att återvända till NHL?

– Självklart, det är väl alla hockeyspelares dröm. Men det är inget jag tänker på, för nu vill jag bara fokusera på den här säsongen och vill gå så långt som möjligt med Skellefteå.

”Känns ju jätteroligt”

Skellefteås målvaktstränare Krister Holm var mycket nöjd med att Skellefteå lyckas skriva fast Joni Ortio ytterligare en säsong.

– Det känns ju jätteroligt. Både för mig, för hela laget och hela föreningen. Det är en riktigt bra målvakt och en bra kille utanför isen, så det känns riktigt roligt.

Förlängningen av Joni Ortios kontrakt betyder att Skellefteå redan nu har klart med sin målvaktsbesättning till nästa säsong då Gustaf Lindvall har kontrakt över nästa säsong sedan tidigare.

– Det ger ju oss en helt annan arbetsro och nu vet klubben vad vi har att jobba på. Så det känns riktigt bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE