Helomvändningen: Klubbarna överens

Foto: TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

Han skulle ha stått över kvällens match.

Nu, timmar före nedsläpp, kommer beskedet – Oscar Steen spelar mot AIK.

”Klubbarna är överens”, skriver Modo på sin hemsida.

Det var under uppmärksammade former som Oscar Steen lämnade AIK.

Den 20 januari kom beskedet att 34-åringen bryter kontraktet med Stockholmsklubben, som på sin hemsida förklarade att det berodde på att han ”inte känner någon glädje att spela just nu”.

”Blir förbannad”

Timmarna senare presenterades Steen för den allsvenska rivalen Modo.

– Jag blir förbannad på sättet. Klart att han redan pratat med Modo och han har inte varit ärlig. Jag har aldrig varit med om något liknande, sa AIK:s sportchef Anders Gozzi till Sportbladet då.

Sedan dess har det stått mer eller mindre klart att Steen inte kommer spela när Modo möter just AIK.

– Det är inget konstigt. Det handlar om en match och hade det varit tvärtom hade jag krävt ett liknande avtal, sa Modo-tränaren Andreas Johansson enligt Allehanda.

Betalar pengar

Men jo då.

Oscar Steen spelar i kvällens krismöte.

Modo skriver på sin hemsida att man kommit överens med AIK, och AIK bekräftar i sin tur att Modo betalar en hittills okänd summa pengar för att aktivera Steen för spel.

”AIK Hockey och Modo Hockey har haft en överenskommelse att Oscar Steen inte får delta i matcher mot i AIK i grundserien av HockeyAllsvenskan 2016–2017. Om Modo väljer att ändå spela med Oscar Steen innebär det vite för Örnsköldsviksklubben”, skriver AIK på sin hemsida.

Det meddelar Modo på sin hemsida.

”Efter en överenskommelse mellan MODO Hockey och AIK är Oscar Steen klar för spel till kvällens match mellan lagen i HockeyAllsvenskan”, skriver man.

ARTIKELN HANDLAR OM