Daniel Paille missar omstarten

Publicerad 2017-02-13

Brynäs får klara sig utan Daniel Paille när SHL startar om i morgon. Och ingen vet om och när kanadensaren återvänder till Sverige.

– Det får ta den tid som behövs i ett läge där familjen kommer i första hand, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Samtidigt tar Bengtzén död på ryktet om Tomi Sallinen:

– Han är inte aktuell.

Följ ämnen

Sportbladet kunde i förra veckan avslöja att anledningen till att Daniel Paille befinner sig i Kanada är att en nära släkting till spelaren är svårt sjuk.

Paille som missade två matcher innan uppehållet var tänkt att komma tillbaka i dag.

Men det står nu klart att Brynäs NHL–veteran inte kommer att spela i lagets första match mot Djurgården i morgon.

– Livet utanför hockeyn måste få styra i det här läget. Han kommer när han är redo att spela. Det är ingen idé att han kommer hit och inte är här mentalt, säger Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund till GD.

Stark höst

Paille har varit en av Brynäs bästa spelare den här säsongen och under hösten låg han etta i poängligan. Han har i nuläget gjort 23 poäng (11+12) på 39 matcher.

Han är också den forward i Gävlelaget som har mest istid i genomsnitt med sina drygt 17 minuter per match.

Brynäs har redan värvat finländske forwarden Jusso Ikonen från Djurgården, men det kan komma mer. Det har under en tid figurerat rykten om att förre Leksands- och djurgårdsforwarden Tomi Sallinen skulle vara aktuell. På Sportbladets fråga om den nuvarande KHL-spelaren över huvud taget är aktuell svarar Bengtzén: ”Nej”.

Landslagstrio är i spelklar igen

Däremot har inte Brynäs sportchef stängt dörren för ytterligare en forwardsvärvning:

– Jag håller mig uppdaterad över vad som kan finnas i forwardsväg och i huvudsak en center, skriver han i ett sms.

När det gäller skadeläget saknar Brynäs Jörgen Sundqvist, Pathrik Wersterholm, Nick Johnson och Tomas Zaborsky. Däremot är landslagsspelarna Oskar Lindblom och Jesper Jensen spelklara. Precis som landslagsbacken Simon Bertilsson. Det blir Bertilssons första hela match under 2017.