Absurda schemat: ’Inte riktigt klokt’

”Är damhockey – här kan mycket hända...”

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Brynäs Anna Borgqvist.

avAndreas Käck

HOCKEY

Här är Brynäs bisarra spelschema i SDHL:

Elva (!) raka bortamatcher.

– Det är ju inte riktigt klokt, säger Anna Borgqvist till Gefle Dagblad.

Det har klagats en del på SHL:s ryckiga spelschema i inledningen av säsongen, och NHL-lagen har sina ”roadtrips” där de reser i väg och spelar tre-fyra matcher på bortaplan – men inget kan mäta sig med Brynäs damlags spelschema mellan den 25 oktober och den 10 december.

Då ska laget spela elva raka matcher på bortaplan.

– Titta inte på mig, det är inte jag som lagt spelschemat! Men det här är damhockey vet du, här kan mycket hända, säger Anna Borgqvist till Gefle Dagblad.

”Det är kämpigt”

Å ena sidan kan det kanske vara positivt för Brynäs, som på onsdagen förlorade sin fjärde raka hemmamatch när Leksand vann klassikermötet i Gavlerinken med 4-2. Å andra sidan är det bökigt att vara borta hemifrån så länge, speciellt eftersom SDHL-spelarna kombinerar hockeyn med vanliga jobb.

– Det är kämpigt när man har jobb eller pluggar att vara borta så mycket under en så lång period. Pluggar man riskerar man att missa en del viktiga föreläsningar och så där. Och det blir hemskt mycket bussåkande, säger Anna Borgqvist till GD.

Först tre hemmamatcher

Innan Brynäs ger sig i kast med alla bortamatcher väntar tre matcher på hemmaplan: Först Linköping, sedan ett ”back-to-back-möte” med Djurgården.

Brynäs ligger åtta i tabellen efter tio spelade matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM