Femte raka förlusten för Leksand

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Leksand fortsätter gå tungt i årets upplaga av hockeyallsvenskan.

Under fredagen kom femte raka förlusten (2–6) borta mot Tingsryd.

– Vi ser mest ut att åka omkring och tycka synd om oss själva för att vi inte är kvar i SHL, säger tränaren Markus Åkerblom till DT.

Endast nio poäng har Leksand skramlat ihop så här långt i hockeyallsvenskan. Borta mot Tingsryd kom femte raka förlusten för laget som nu ligger på en tolfte plats i tabellen.

Hemmalaget öppnade målskyttet efter runt åtta spelade minuter genom Mats Fröshaug. Leksand som tillbaka i den 13:e minuten då William Wikman styrde in kvitteringen och första perioden slutade därmed 1–1.

Knappt hade den andra hunnit starta innan kanadensaren Mathieu Tousignant sköt in ett nytt ledningsmål. Ett fåtal minuter därefter utökade Mikael Frycklund till 3–1 via straffslag.

Två insläppta i numerärt överläge

Leksand återfick dock hoppet efter att Martin Karlsson spelat fram pucken till Tobias Forsberg som styrde in reduceringen fem minuter innan paus.

Den tredje perioden dröjde något sedan isen ansetts osäker. När den väl satte i gång lyfte Emil Forslund snyggt in 4–2 efter omkring fem spelade minuter.

Vid spel fyra mot fem fick Isac Skedung visserligen ett friläge som Tingsryd till slut kunde avvärja. Men närmare än så kom inte Leksand, trots 30 skott på mål.

Mats Froshaug gjorde först sitt andra mål för kvällen när han sköt in 5–2 för hemmalaget i numerärt underläge. Bara minuten senare fick även Tousignant bli dubbel målskytt med sitt 6–2-mål.

Något som inte ska få hända, enligt tränaren Markus Åkerblom.

– Vi vann ju tekningen där också, men jobbar på något sätt inte klart för stunden. Det ser ut som att vi är något steg längre fram i tanken, säger han till DT.

”Tycker synd om oss själva”

Tränaren är djupt kritisk till spelarnas insats.

– Det finns vissa sekvenser som vi gör okej, men de sakerna hamnar rejält i skymundan för jag tycker inte att vi ställer upp för varandra. Vi står inte upp för klubbmärket, utan ser mest ut att åka omkring och tycka synd om oss själva för att vi inte är kvar i SHL. Nu är vi i hockeyallsvenskan, men det känns som att den sanningen inte riktigt har landat, säger Markus Åkerblom.

Efter matchen var det många hängande huvuden i omklädningsrummet. Hur trenden ska vändas har tränaren inget riktigt svar på.

– Om jag hade haft ett enkelt svar, så hade vi gjort det för länge sedan. Vi har försökt, plockat in nya spelare, bytt i kedjorna och så, men det händer inget. Vi måste vara beredda att göra jobbet och inte svänga undan, säger Åkerblom.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM