Robert Ohlsson om mötet med Djurgården: ”Liten olustkänsla”

Robert Ohlsson var tillbaka på Hovet.

I bortalagets bås.

– Jag hade en liten olustkänsla att komma ner till Stockholm i dag och möta mitt gamla lag, erkänner den nye Skellefteå-tränaren.

Robert Ohlsson, 46, lämnade Djurgården i våras efter fem säsonger som huvudtränare.

I SHL-premiären var han tillbaka på Hovet, och segrade direkt med sitt nya lag Skellefteå AIK. Efter 5–2-segern skrattar Ohlsson och berättar att han trodde ”det var ett skämt” när han såg spelschemat första gången.

– Av en händelse fick jag Djurgården i min premiär i mitt nya lag, säger han och fortsätter:

– Det var väldigt speciellt och självklart en nervös match för mig. Jag hade en liten olustkänsla att komma ner till Stockholm i dag och möta mitt gamla lag kan jag säga. Jag önskar alltid Djurgården framgång.

”Det var speciellt”

Hur var det att stå i båset och höra Djurgårdens klack sjunga igång premiären?

– Jag har alltid älskat den klacken och deras sånger. Att komma hit som motståndarcoach var speciellt, jag måste säga det. Samtidigt försöker jag vara professionell i min roll och göra det så bra jag kan och ha framgång här i kväll.

Robert Ohlsson på Hovet.
Robert Ohlsson på Hovet.

Men när matchen startade var det fullt fokus?

– Absolut, även innan när jag förbereder laget. Det handlar mycket om det som coach, att vara väl förberedda. Vi kom ut bra och när pucken släpps är man inne i det så klart. Men det är klart man hörde klacken innan pucken släpptes, det måste jag säga.

Hyllas av Barry Smith

Vid sidan om Ohlsson på presskonferensen sitter Djurgårdens nye tränare Barry Smith, 68. Precis när presskonferensen ser ut att vara över bryter han in. Han vill säga några avslutande ord till sin föregångare.

– Jag vill gratulera Robert. Han är en vän till mig, vi jobbade tillsammans under några somrar och det var alltid ett privilegium. Det är aldrig lätt att möta en vän, men grattis.

Bakgrunden är att den femfaldige Stanley Cup-mästaren har lärt känna Djurgården genom utbildningar och läger på svensk mark mellan 2017 och 2019.

– Jag fick chansen att jobba med Robert och hans tränarstab. Joakim (Eriksson, sportchef), Tobias (Pehrsson, utvecklingsansvarig) och alla i klubben. Jag älskar verkligen Djurgården. Att arbeta för dem är ett privilegium. Förhoppningsvis får jag bevisa mitt värde för dem, säger Barry Smith och tillägger med glimten i ögat:

– Det gjorde jag inte i dag. Ni behöver inte betala mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!