”Lider lika mycket som alla djurgårdare”

Enligt Sportbladets uppgifter letar Djurgården en ny huvudtränare. 

Men två tidigare djurgårdstränare med stark anknytning till klubben, Stephan Lundh och Hans Särkijärvi, låter inte speciellt intresserade:

– Jag lider lika mycket som alla djurgårdare, men har inget sug alls att sätta mig i den situationen, säger tidigare guldtränaren Lundh.

Följ ämnen i artikeln

Djurgårdens höst har varit kaosartad, både på och utanför isen När Barry Smith fick sparken var sportchef Joakim Eriksson tydlig med att de assisterande tränarna Mikael Aaro och Nichlas Falk skulle leda laget. 

Men resultaten har inte blivit bättre sedan duon tog över huvudansvaret, på tolv matcher utan Smith har det endast blivit nio poäng. Smith spelade in samma antal poäng men på 13 matcher. Enligt vad Sportbladet erfar är nu klubben ute och sonderar terrängen efter en ny huvudtränare. 

En som tycker att det borde ha hänt tidigare är Stephan Lundh, som stod i båset är Djurgården vann SM-guld 1991. 

– Jag trodde att Falk och Aaro skulle få stöd ganska omgående, säger Lundh och pekar på den tuffa situationen i en klubb där trycket är stort och att det handlar om två, på den här nivån, orutinerade huvudtränare.

Har inte kontaktas av Djurgården

Stephan Lundh, som bor i Malmö, befinner sig för tillfället i Stockholm, men enligt honom själv är det inte för att träffa Djurgården utan för att hälsa på släkt och barn. Han hoppade in under förra säsongen för att rädda kvar HV71 men lyckades inte med uppdraget. Djurgården ligger varmt om hjärtat men Lundh har inte hört någonting från klubben: 

– Nej, har inte haft någon som helst kontakt med Djurgården. Jag lider lika mycket som alla djurgårdare över situationen. Hade det varit något intresse hade de säkert hört av sig för länge sedan, säger Lundh.

Men om de skulle höra av sig, är du intresserad?

– Klart man har hjärta och är frustrerad, men nja, det känns inte rätt på något sätt. Jag har inget sug alls att sätta mig i den situationen. Jag lider fortfarande av förra året med HV, måste jag säga.

”Det verkar vara en jävla röra”

Hans Särkijärvi har ett långt förflutet i Djurgården, både som spelare och tränare. 64-åringens senaste sejour i klubben tog slut 2016 och han är sedan 2019 huvudtränare för hockeyettan-laget Visby/Roma.

”Säcken” säger att han inte har hört någonting alls från Djurgården.

– Jag är stationerad här på Gotland och tränar Visby/Roma. Jag har det jättebra här, säger han.

Och om de skulle höra av sig och ställa frågan?

– Då skulle jag vara väldigt tveksam. Jag har gjort den där vändan så många gånger med dem. Jag har nog gjort mitt, säger han och tillägger:

– Men det känns väldigt tråkigt med Djurgården. Jag blir lite deprimerad faktiskt. Det verkar vara en jävla röra om jag ska vara uppriktig. Utan att veta någonting mer än att jag ser rubrikerna och det som skrivs i tidningen.

Han suckar och konstaterar att bottenkonkurrenten Timrå har vunnit sex av de åtta senaste matcherna. Någon liknande uppryckning från Djurgårdens sida känns avlägsen, enligt Särkijärvi.

– Jag hoppas innerligt, men som det ser ut nu blir det en kvalresa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!