Hockey

Effektivt Växjö tog sjätte raka mot Malmö

Av: 

TT

HOCKEY

Sylvassa omställningar och effektivitet räcker långt i ishockey.

Fråga bara Växjö efter ännu en trepoängare mot Malmö i SHL.

– Vi spelar ointelligent och kliver bort oss, en sur förlust, säger Malmös Fredrik Händemark till C More efter 3–5-förlusten.

Den inledande perioden kan sammanfattas med att Växjö tog ledningen och Malmö kvitterade. Två gånger om, dessutom. Målskyttar var Pontus Holmberg och Tobias Rieder för Växjö samt Kalle Östman och Emil Sylvegård för Malmö.

Stundtals glänste Malmö i sitt offensiva spel.

– Det är bra, riktigt bra till och med, sade Malmös första målskytt i matchen, Kalle Östman, om sitt lags anfallsspel i en pausintervju med C More.

Växjö slog Malmö med 5–3.

Spelvändningar avgörande

Matchbilden följde med in i nästa period. Richard Gynge satte åter Växjö i ledning. Därefter kvitterade Carl Söderberg innan Pontus Holmberg gjorde sitt andra, och Växjös fjärde, mål i matchen.

I slutet av den andra perioden kom det mönsterbrytande målet. Backen Ludvig Claesson följde med upp i offensiv zon och avslutade anfallet med att göra 5–3 till Växjö.

Noterbart är att samtliga fem småländska mål kom som ett resultat av plötsliga spelvändningar. Tungt värre för Malmö, som så långt i matchen setts som det spelmässigt starkare laget.

– Vi ska försöka stänga ned, sade tvåmålsskytten Pontus Holmberg till C More inför den tredje perioden.

Luften gick ur Malmö

Efter Holmbergs andra mål i matchen såg luften ut att ha gått ur Malmö. Skåningarnas tidigare så pigga offensiva spel kom av sig helt.

Malmö gjorde ett sista försök att komma tillbaka i matchen. Tränaren Joakim Fagervall tog ut sin målvakt Daniel Marmenlind, men förgäves. Det blev så som Pontus Holmberg hoppades. Växjö lyckas stänga ned sin motståndare.

Resultatet innebär att Växjö nu tagit samtliga av de senaste 18 poäng som stått på spel i SHL-matcher mot Malmö.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!