Melin bekräftar: Tog beslutet att sluta

Foto: Bildbyrån
AIK ångar på och tog nionde raka segern.

Uppsägningstalet blev startskottet.

Nu bekräftar Roger Melin, 60, Sportbladets tidigare avslöjande – att han bestämde sig för att sluta.

– När jag tog beslutet var jag bestämd, säger AIK-tränaren efter nionde (!) raka segern.

Foto: BILDBYRÅN
Roger Melin.

För knappt en månad sedan befann sig AIK i ett tufft tabelläge. 

Efter två raka brakförluster, 0–4 och 0–5 mot Oskarshamn och Västervik, blev det till sist en 1–0-seger hemma mot Vita Hästen.

Men rubrikerna försvann inte.

Tvärtom.

I samma veva kunde Sportbladet avslöja att Roger Melin berättat för spelartruppen att han bryter sitt kontrakt och lämnar klubben efter säsongen – något som slog ner som en bomb.

Men AIK själva gick snabbt ut med en kraftig dementi och menade att Melin bara ”funderade på att sluta”.

Berättar om beslutet

Efter 4–1-segern mot Västerås bekräftar nu Melin att han faktiskt tog beslutet att lämna AIK efter säsongen.

– Det var ju så som ni skrev. Det var precis så det var. Efter den här säsongen kommer jag inte fortsätta, säger AIK-tränaren och fortsätter:

– Men senare har Anders Olson (klubbens vd) velat att jag ska fortsätta. Eller fundera på det åtminstone. Visst, jag har kontrakt, men när jag tog beslutet att sluta var jag bestämd. Men sedan har jag lovat att fundera på det och det gör jag fortfarande.

Och Melins uppsägningstal har blivit startskottet på en plötslig vändning.

Med den där matchen mot Vita Hästen inräknad har AIK nu radat upp nio (!) raka segrar och är i praktiken klart för playoff mot SHL.

”Kan ha triggat”

Ett avancemang till hockeyns finrum skulle dock, möjligtvis, kunna få 60-åringen på andra tankar kring sin framtid.

– Jag vet inte om det kan ändra mitt beslut. Jag måste känna om det känns roligt att gå till jobbet. Och det gör det nu. Det påverkar ju. 

Hur mådde du innan den här långa segersviten?

– Det är klart att det är mycket roligare nu när vi vinner. Vi började säsongen med förhoppningar och förväntningar, men det strulade oerhört mycket. Vi tog inte så mycket poäng som vi hade tänkt oss. Man började tänka sig vad som var fel. Men nu har det vänt och hockeylivet känns mycket roligare.

Fredrik Karlström, målskytt i 4–1-segern mot Västerås, tror att Melins uppsägningstal till spelartruppen kan haft påverkan på lagets plötsliga supersvit.

– Direkt när han sa det bestämde vi oss för att göra något bra av säsongen. Både för honom och för oss. Så det kanske ligger nåt i det, vi kanske triggades av det. Men jag tror också att vi hade kunnat vända det på det här sättet ändå, säger JVM-spelaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Västerås