Blytung seger – nu jagar de direktplats

Av: Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestad körde formligen över värsta streckkonkurrenten Skellefteå.

Tre viktiga poäng i kampen om en sista slutspelsplats – som med fyra omgångar kvar av grundserien står mellan Skellefteå (83), Färjestad (78) och Malmö (77).

– Vi ska göra allt i vår makt för att knipa sista platsen, säger matchhjälten Joakim Nygård efter 3–0-krossen på bortaplan.

Färjestad tog tre sköna poäng.
Foto: OLA WESTERBERG/BILDBYRÅN
Färjestad tog tre sköna poäng.

Senast lagen möttes i Skellefteå Kraft Arena vann Färjestad med komfortabla 5–0.

Under tisdagskvällen var det dags igen. 

Joakim Nygård, lagets bäste målskytt tillsammans med Johan Ryno, spräckte efter massiv bortapress nollan i slutet av den andra perioden på fenomenala Joni Ortio i Skellefteåmålet. 

Och med 7.02 kvar av den tredje perioden spelade han fram radarpartnern Johan Ryno – som fullbordade den nya utskåpningen.

”Vet hur vi ska slå dem”

Tre viktiga poäng för Färjestad som med fyra omgångar kvar att spela har fem poäng upp till just Skellefteå, som just nu innehar sjätte och sista slutspelsplatsen.

– Skellefteå har spelat på exakt samma sätt den senaste säsongerna, så vi vet hur vi ska göra för att slå dem. Vi hade pratat om att vara disciplinerade, ställa om snabbt och vara starka på puck. Jag tycker vi lyckas med allt i dag och gör en riktigt bra laginsats. Grymt härligt inför fortsättningen, säger Joakim Nygård.

Hur ser du på era chanser med fyra omgångar kvar?

– Slutspel har varit vårt mål hela säsongen. Nu gäller det att ta match för match. Ingenting är omöjligt, fastslår Nygård.

Känner flåset

Efter två raka förluster, och tappad mark om en topp fyra-placering och hemmaplansfördel i slutspelet, erkänner Skellefteås tränare Bert Robertsson att han känner flåset från jagande lag.

– Vi har känt oss jagade hela säsongen. Vi kommer att spela slutspel, det vet vi om. Nu är frågan om vi kommer att spela playin eller gå direkt till kvartsfinal. Men att de flåsar oss i nacken känner jag inte ska vara något att oroa sig för. Vi har en slutspelsplats att vinna.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!