Örebros kontrakt klart: ”Det är en lättnad”

HOCKEY

Förlust mot Växjö – men Örebro kan ändå pusta ut.

Efter en tung säsong är SHL-kontraktet säkrat.

– Att klara av det för egen maskin hade varit roligare, men samtidigt en lättnad, säger backen Alexander Hellström.

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Hellström.

Örebro tappade 2-0 till 2-3 efter förlängning, men trots förlusten mot Växjö står det klart att Örebro spelar i SHL nästa säsong. Kontraktet säkrades redan innan matchen, tack vare Frölundas seger mot Rögle tidigare på dagen.

– Vi visste att vi var klara, men vi ville gå ut och vinna för fansen. De har förtjänat bättre än vi visat upp i år. De har varit fantastiska och därför känns det extra vemodigt att inte kunna knyta ihop säcken i sista hemmamatchen, säger Örebrobacken Alexander Hellström.

”Känns skönt”

Hur har den här säsongen varit mentalt?

– Alla vet att vi har haft problem och bytt tränare två gånger. Vi har varit illa ute, och på slutet har det handlat om att undvika negativt kval. På så sätt är det skönt att vi är klara, men det hade varit roligare att klara av det för egen maskin. Samtidigt en lättnad att inte behöva åka på två bortamatcher i veckan och nästan ha den här ångestkänslan som man kan få när det inte stämmer som man vill, säger Hellström.

Växjö hade vid tre poäng i praktiken säkrat seriesegern. Nu skiljer i stället fem poäng ner till tvåan Frölunda, med två omgångar kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM