Lämnar SHL-klubben efter fiaskot

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Gustafsson.
HOCKEY

Efter Örebros fiaskosäsong. 

Nu lämnar general manager Pontus Gustafsson klubben.

– VI har all respekt för Pontus beslut, säger ordförande Ulf Gejhammar.

Det har varit en minst sagt turbulent säsong för Örebro. Klubben satsade hårt inför säsongen men det slutade med att laget slutade tolva i tabellen. Och inte nog med det.

Under säsongen har Örebro bytt tränare två gånger.

Först var det Kent Johansson som lämnade efter bara tre matcher och i januari fick hans efterträdare Johan Tornberg, och assistenten Lars Ivarsson, sparken. Då hade redan Almtunas sparkade tränare Niklas Eriksson kommit in i tränarstaben Sedan Tornberg/Ivarsson fick sparken har Niklas Sundblad, Petri Liimatainen och Niklas Eriksson lett laget.

Inte haft någon sportchef

Under åren i SHL har Örebro saknat en renodlad sportchef. Det är först i slutet av den här säsongen som Niklas Johansson fått den titeln.

I stället är det general manager Pontus Gustafsson som agerat både sportchef och klubbdirektör.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Pontus Gustafsson på läktaren i Örebro.

Han har stundtals varit hårt kritiserad. Dels för flera av hans värvningar, dels för hur tränarfrågan har skötts.

Nu väljer Gustafsson att hoppa av sitt uppdrag.

”Tagit mycket kraft för hela organisationen”

– Nu får vi titta framåt och göra ett omtag. Vi har jobbat oss igenom två treårscykler. Nu är vi beredda att ta oss an en ny cykel. Jag tror att om man ska leda det här behöver den personen känna att man vill vara med under alla de tre åren, säger Ulf Gejhammar till klubbens hemsida.

Gustafsson själv menar att den tunga säsongen inte har påverkat hans beslut.

– Nej, det har det nog inte. Men det är klart att det har varit extra jobbigt i och med att vi har haft tre olika tränarkonstellationer. Det har tagit mycket kraft för hela organisationen, men kanske framför allt för mig som varit nära bygget av det. Men det enskilt är inte orsaken till att jag kliver åt sidan.

ARTIKELN HANDLAR OM