”Spelade med kramp i benen i två timmar”

Lokala pizzerian fick rycka in under rekordmötet

HOCKEY

Storhamar-Sparta Sarpsborg ville aldrig ta slut.

Men efter 217 minuter och 14 sekunder – totalt elva perioder – klev Storhamars Joakim Jensen fram och avgjorde med sitt 2–1-mål.

– Jag spelade med kramp i båda benen från den femte perioden, avslöjar matchhjälten till TV2.

I går slogs ett nytt världsrekord i Norge.

Slutspelsmötet mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg blev en riktig långkörare. Först efter 217 minuter och 14 sekunder – i den elfte perioden – kunde matchen avgöras när Storhamars Joakim Jensen satte det förlösande målet.

Därmed slog man det över 80 år gamla rekordet som sattes i Detroit Red Wings-Montreal Maroons som varade i 176 minuter och 30 sekunder.

– Det här är helt otroligt alltså, sa Sparta Sarpsborgs tränare Lenny Eriksson när Sportbladet fick tag i honom – i pausen mellan sjätte och sjunde övertidsperioden.

”Kramp i båda låren”

Och det var fler som led under maratonmatchen.

Matchhjälten Joakim Jensen berättar för norska TV2 att han fick kramp – i den femte perioden.

Därefter spelade han alltså vidare i ytterligare sex (!) perioder.

– Jag var tvungen att ta igen mig i femte perioden. Jag har haft kramp i båda låren och fick några byten för att ta igen mig. Men jag tror inte att jag är den ende som är trött, säger Jensen.

Och inte blev det bättre av att hela arenan tömdes på mat. I slutet av matchen hade inte kiosken en enda matbit att sälja vilket fick den lokala pizzerian att rycka in.

Totalt 20 pizzor och flera portioner pasta tilldelades lagen.

– I början så var vi seriösa med att fylla på med mat och dryck. Men efterhand blev det till att hålla humöret uppe. Det har gått åt massa pizza och pasta. Vi åt nog tre måltider under matchens gång, säger Jensen.

Anmäldes försvunna

Den rekordlånga matchen fick även anhöriga till spelare och ledare i laget att höra av sig till den lokala polisen i Hamar och anmäla dem som försvunna, skriver Hamarpolisen på Twitter.

Nästa möte mellan Storhamar och Sparta spelas redan i morgon, tisdag.

– Det är rätt och slätt helt sjukt det som hänt. Det är nästan oförsvarligt att spela så länge som vi gjorde. Skaderisken blir väldigt stor, killarna rubbade nog på de fysiska gränserna på ren vilja. Det ska egentligen inte gå, säger Lenny Eriksson – efter matchen – till VG.

– Det är brutalt. Nästan omänskligt, tycker Storhamars manager Thore Saxrud.

ARTIKELN HANDLAR OM