Bäckström med sitt livs hockey: ”Annat är viktigare”

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström spelar sitt livs hockey.

Han passade till ytterligare tre mål när Washington slog Calgary i natt, har därmed stått för tio assist på fyra matcher och är såväl delad etta i assistligan som femma i poängligan.

– Det är klart att det är kul att vara med i toppen, men jag fokuserar ändå inte så mycket på det. Annat är viktigare, säger den 29-årige stjärncentern till Sportbladet efter 4-2-segern.

Foto: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Vad är han egentligen på väg mot för facit under sin tionde NHL-säsong, Nicklas Bäckström?

Efter senaste tidens poäng-orgie är det en kittlande fråga.

Han stod för tre assist mot Minnesota förra veckan, fyra mot Tampa några dagar senare – och så tre mot Calgary hemma i Verizon Center i natt alltså.

Det betyder att han är uppe i sammanlagt 57 målgivande passningar och delar ledningen i assistligan med Connor McDavid. Och sammanlagt har han 78 poäng, vilket renderar en femteplats i poängligan – med god chans att avancera eftersom det faktiskt bara är fyra poäng upp till ettan McDavid.

”Annat är viktigare”

– Hela vår femma går bra  just nu, det är därför det blir så mycket poäng, säger sedvanligt försiktige ”Bäckis” när vi når honom efter segern mot Flames.

– Det är klart att det är kul att vara med i toppen i sån där statistik, men jag fokuserar ändå inte så mycket på det. Annat är viktigare.

Som att serieledarna börjar varva upp i exakt rätt ögonblick och äntligen stegrar in i playoff.

Ny assist av Burakovsky

Att döma av den kollektiva insatsen i natt har det redan hänt.

Caps stod för en strålande insats mot starka Flames.

– Ja, det här var en fin värdemätare. Calgary är jäkligt bra och körde på bra även i den här matchen, fortsätter assistkungen från Valbo.

– Men vi var starka och spelade klokt. Det känns bra.

Andre Burakovsky spelade även han fram till ett mål – precis som i comebacken efter den långvariga skadan för ett par dagar sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM