SHL 2016/2017

Stjärnan lurades – av egna publiken

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

KARLSKRONA. Karlskrona missade slutspelet, men mitt i den rafflande jakten hyllades laget med stående ovationer. Då lurades forwarden Mattias Guter totalt.

– Jag trodde att Skellefteå hade tagit ledningen, det lät ju som det, säger han.

Karlskrona dominerade mot Örebro, sköt 43 skott mot gästernas 19 och vann med 4–0. Samtidigt malde Luleå ner Rögle och vann med 4–1.

Då stod Karlskronas hopp till att Skellefteå skulle vända sitt 0–1-underläge mot Djurgården. Förlust för Djurgården och Karlskrona hade tagit den sista åttondelsfinalplatsen, men till slut vann Djurgården med 2–1 efter förlängning och Karlskronas säsong nådde därmed punkt.

Tusentals ställde sig upp

Forwarden Mattias Guter trodde dock att Skellefteå hade vänt mot Djurgården. När stora delar av de 4 689 åskådarna i ABB arena ställde sig upp för att hylla Karlskrona återstod bara någon minut av matchen, Guter fylldes av energi – men sen tittade han på jumbotronen.

– När publiken började jubla i slutet trodde jag att Skellefteå hade tagit ledningen, det lät ju som det. Men då såg jag att det stod 1–1. Men, men…

Guter suckar.

– Jag visste inte riktigt hur lång tid det var kvar, jag såg bara att det stod 1–1. Man hoppades in i det sista. Det är surt, jag tycker verkligen att vi förtjänade att ta oss till åttondelsfinal. Men vi räckte inte hela vägen, tyvärr, säger han.

Hade koll hela tiden

Hur mycket koll hade du på de andra resultaten?

– Hela tiden. Tabellen, eller resultaten, kom upp väldigt ofta, säger han.

I fjol lyckades Karlskrona förnya sitt SHL-kontrakt trots att de var en slagpåse i grundserien. Den här säsongen startade med braksuccé, men sen kom formsvackorna.

Efter förra säsongen nobbade Guter flera klubbar för att stanna i Karlskrona. Hans kontrakt löper till säsongen 2018/19, och han vill bygga vidare. 

– Så stort steg som vi tog i år jämfört med förra året är riktigt, riktigt bra. Man brukar säga att andra året är jobbigare, men så har det inte varit för oss. Jag hoppas verkligen att vi tar ytterligare ett kliv nästa år och tar oss till slutspel. Det vore mäktigt, säger han.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Superpanelen: De är våra all star-femmor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Mattias Guter

Karlskrona HK

Djurgårdens IF Ishockey