SDHL Svenska damhockeyligan

Luleå är svenska mästare efter krossen

Av: 

Emelie Fredriksson

HOCKEY

LULEÅ. Luleå/MSSK körde över Linköping i den avgörande finalen.

Laget fick fira sitt andra guld på tre år tillsammans med tusentals supportrar.

– Det är så jävla skönt, och så jäkla rätt att vi får göra det inför våra fans. Det är ju vi som har fans i det här landet, säger Johanna Fällman.

Linköping kvitterade lite överraskande finalen till 1-1 i matcher under långfredagen men under lördagen gjorde Luleå/MSSK processen kort.

Hemmalaget exploderade i den första perioden och stjärntrion Jenni Hiirikoski Michelle Karvinen och Emma Nordin fixade 3–0 på tolv minuters spel. Trots en sen reducering av Linköping i perioden var den här matchen Luleås.

Firade med hemmapubliken

Till slut vann laget med 5–1 och kunde fira sitt andra guld på tre år inför lyriska hemmafans.

– Jag bara rös sista tiden på isen. Så jävla härligt, det är det enda jag kan säga. Det är helt jävla fucking amazing. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har längtat så jävla länge, det är drömmarnas dröm, sa en överlycklig Emma Nordin till SVT efter segern.

– Haha, jag var lite hyper först men nu har jag lugnat ner mig lite grann. Men vilken uppslutning, vilken stad vi bor i! Nästan 8000 betalande på två dagar.., säger hon när Sportbladet pratar med henne en kort stund senare.

Förra gången det guldfirades i staden var Nordin på kryckor. I år var hon en av nyckelspelarna i guldet. Hon hyllades av lagkamraten Johanna Fällman.

– Magiskt att Emma har utrustningen på sig och inte kryckor den här gången. Det är sjukt. Hon var den första jag kramade. Jäkligt viktig, säger landslagsbacken.

”Så jäkla rätt”

Ni har längtat en stund efter det här guldet nu?

– Jag tror det är först nu som jag förstår besvikelsen från förra året. Det var så jävla försmädligt. Så det känns sjukt skönt. Sen att vi får göra det inför våra fans som ställer upp för oss i vått och torrt. Det är så jäkla rätt, det är ju vi som har fans i det här landet så det är skönt att de får ta del av det också.

Efter två tillknäppta matcher målmässigt så lossnade det idag, vad hände?

– Jag tror att vi bara bestämde oss. Vi var nästan lite för snälla i går. Vi hade inte riktigt något jävla anamma och jag vet inte om vi var tagna av stundens allvar. Idag var det bara inget att spara på, säger Fällman.

Emma Nordin tror att det blir ett vilt firande ikväll, om inte annat tänker hon se till att det blir så.

– Vi är några stycken som är ganska duktiga (på att festa). Jag brukar vara en sån som kan hålla igång så länge som möjligt. Det ska vara mitt mål ikväll, att hålla igång så många som möjligt så länge som möjligt. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Pernilla Winberg till attack efter överkörningen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SDHL Svenska damhockeyligan

Pernilla Winberg

Luleå HF