SHL Svenska hockeyligan

Linköping värvar från seriekonkurrent

Av: 

Cornelia Wikström

HOCKEY

Linköpings HC har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2018/2019.

Filip Karlsson, från SHL-konkurrenten Rögle, har skrivit på ett tvåårskontrakt för klubben.

Linköping åkte ut mot Djurgården i SHL-slutspelet. I dag kom beskedet att man gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Centern och ytterforwarden Filip Karlsson, från SHL-konkurrenten Rögle BK, har skrivit på ett kontrakt med Linköping som sträcker sig över två år.

– Det känns väldigt kul att komma till Linköping. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas i deras miljö och det känns väldigt spännande. Jag har fått ett bra intryck av organisationen och jag ser fram emot att flytta upp framöver och börja träna med laget, säger Karlsson till Linköpings hemsida.

Erfaren trots sin ålder

Filip Karlsson är född i Ängelholm och inledde sin hockeykarriär i Rögle. Han har bland annat gjort 43 matcher i Allsvenskan och 111 matcher i SHL. I november förra året åkte Karlsson på en skada som gjorde att han missade resten av säsongen.

– Filip är en ung och utvecklingsbar spelare som vi ser en stor potential i. Vi hoppas att han ska komma igång igen i Linköping efter en skadefylld fjolårssäsong. Vi vet att han kommer att jobba stenhårt varje dag och det känns som en karaktär som kommer passa bra in i befintlig trupp, säger General Manager Fredrik Emvall om nyförvärvet.

Sedan säsongen tog slut för LHC har laget drabbats av flera spelartapp. Niclas Lundgren har lämnat för Brynäs och Kristian Näkyvä har gått till konkurrenten Örebro. Sedan tidigare har även veteranerna Tony Mårtensson och Niklas Persson klargjort att de lämnar klubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Färjestad förstärker med Örebros poängkung

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Linköpings HC

Rögle BK