Mike Weber lämnar Frölunda – lägger av

NHL-profilen: ”Tufft beslut att ta”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
HOCKEY

Han förlängde nyligen med Frölunda.

Nu kommer beskedet att Mike Weber, 30, lämnar klubben och slutar med ishockeyn på grund av ett trasigt knä.

– Han har verkligen krigat, men tyvärr håller inte hans knä längre, säger sportchefen Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Förra måndagen blev det klart att NHL-meriterade Mike Weber, 30, skulle stanna i Frölunda säsongen ut.

Den amerikanske backen, med 352 NHL-matcher på kontot, kom in som en ”räddare i nöden” för att ersätta skadade Pathrik Westerholm, 25, i början av november och fick sedan förlängt kontrakt med Göteborgsklubben.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med, sa sportchefen Fredrik Sjöström då.

”Ingen vek kille”

Men nu är det över.

På onsdagen meddelade Frölunda att Weber avslutar karriären på grund av sin knäskada.

– Mike är ingen vek kille. Han har verkligen krigat och varit en tillgång för oss. Men tyvärr håller inte hans knä längre, säger Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Weber tvingades avbryta matchen mot Rögle i torsdags på grund av besvären i det vänstra knäet och under julen fattade han beslutet att kasta in handduken helt.

– Jag hade en skada jag försökte ta mig igenom men den blev slutet på karriären. Det är tufft för mig så klart eftersom jag alltid velat spela hockey, men samtidigt vill jag tacka Frölunda för att ha gett mig möjligheten att spela här, säger Weber till Frölundas Facebook-sida.

Jagar ny back

Fredrik Sjöström berättar att laget är på jakt efter en ny back och att det ”vore önskvärt” att hitta en spelare liknande Weber.

– Det är tråkigt för honom (Weber) och för oss (att han lägger av) och vi vill passa på att tacka Mike för den tid han var hos oss och önskar honom lycka till i framtiden, säger Sjöström.

Frölundas pensionerade tröjnummer 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM