Werner hjälte i Lövens Leksandkross

avJonatan Andersson

Foto: BILDBYRÅN

Leksand bombarderade, men inget kom förbi Adam Werner.

Björklövens målvakt tog allt när hemmalaget avfärdade Leksand med 4–0.

– Det är en riktigt bra insats, säger 20-åringen.

Björklöven kom till spel utan sin backbuse Niklas Pavel, som tidigare idag dömdes till åtta matchers avstängning för sin ”huvudjakt” mot Karlskoga i lördags.

Men hemmalaget skulle klara sig även utan försvarskuggen.

Leksand kom nämligen till Umeå och satte sig i utvisningsbåset. När Martin Grönberg blev femte leksing att sätta sig på botbänken redan i första perioden kunde bortalaget inte hålla emot längre – och Alex Hutchings gjorde 1–0 i powerplay.

Hård Leksandpress

Leksand skulle höja sig till andra. Men trots 21–7 i skott och ett konstant tryck mot Adam Werner i Björklöven-kassen kom periodens enda mål i andra buren.

1–0-skytten Alex Hutchings gjorde ett riktigt grovjobb mot sargen bakom Leksandmålet. Till slut fick kanadensaren fram pucken till Fredric Andersson som, aningen ologiskt, utökade till 2–0.

– Ingen bra period från vår sida. Vi vinner den med 1–0 och det ska vi vara grymt tacksamma för, sade målskytten till C More.

Vackert 3–0-mål

Sista perioden bjöd sedan på matchens delikatess.

Under en kort sekvens i fem mot fyra kom ”Löven” i en kontring. Axel Ottosson skottfintade och spelade rakt in i slottet där Tobias Hage vispade upp 3–0 i krysset med en backhand.

Ottosson var inte klar där utan hann även med ett eget mål till 4–0 innan slutsignalen ljöd.

”På tiden”

Resultattavlan visade 25–36 i skott till fördel för Leksand – men Färjestad-lånet Adam Werner tog alltså samtliga.

– Det var på tiden. Det var första gången för säsongen så det var ett tag sedan, säger matchhjälten till C More.

– Jag tycker vi har kontroll på det. Vi spelar bra och i andra trycker de på. Även om vi inte vill vara i egen zon så mycket så gör vi rätt saker. Det är en riktigt bra insats.

▪▪▪

Efter fyra raka segrar föll Modo mot Västervik på hemmaplan. Emil Wahlberg och Kalle Östman gav bortalaget en 2–0-ledning, innan Modo reducerade genom Kristian Jakobsson.

Lukas Löfquist blev sedan matchhjälte för bortalaget, som lämnar Örnsköldsvik med en 3–2-seger i bagaget. Modos sista tröstmål gjordes av Patrik Karlkvist.

▪▪▪

Troja/Ljungby har exploderat.

Efter 8–2-krossen borta mot Västervik följde de upp med ännu en storseger då Karlskoga besegrades med 6–2. Laget har därmed sex poäng och 14–4 i målskillnad på de två senaste – och mot två bottenkonkurrenter dessutom.

En stor anledning till succén är Jonathan Johnsson, som på egen hand stått för fem (!) kassar på de båda matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM