Stefan Livs tunga kväll

HOCKEY

Släppte in fem – skadades: ”Nog inget allvarligt”

Foto: På fall Stefan Liv tvingade utgå med en ryggskada när HV71 bortaföll.

Karlstad. Stefan Liv är ryggskadad.

Med knappt fem minuter kvar av matchen mot Färjestad fick landslagsmålvakten hjälpas av isen.

– Kraften försvann helt i den nedre delen av ryggen, säger Liv.

Foto: Målskytten Mattias Johansson (t.v) gratuleras av Richard Litner.

En – för Stefan Liv – redan tung kväll slutade i totalt mörker med knappt fem minuter kvar att spela. Det var efter att Färjestads lagkapten, Jörgen Jönsson, åkte in med pucken framför mål som landslagsmålvakten blev liggande. Tv-bilderna visade inte någon uppenbar anledning till varför Liv blev liggandes, men enligt honom själv sträckte det till i ryggen när han försökte nå pucken.

”All kraft försvann”

– När jag låg på rygg försökte jag resa mig för att ta skottet, men all kraft försvann i den nedre delen av ryggen.

Exakt vad som är fel visste målvaktshjälten inte direkt efter matchen, men han hoppades kunna träna igen med laget redan på onsdag.

”Nog inget allvarligt”

– Det är nog inget allvarligt, sånt här hör till sporten och får jag bara mjuka upp det lite kan jag förhoppningsvis träna på onsdag igen, säger Liv.

Jönköpingspubliken bör dock inte hoppas för mycket. Stefan haltade ordentligt ut till spelarbussen och såg tämligen stel ut när han klev ombord.

Smålänningens kväll var ingen höjdare över huvud taget. Trots stor HV-dominans lyckades hemmalaget göra mål på ett av sina få skott i den första perioden. Och i såväl den andra perioden som den tredje tvingades Liv släppa enkla puckar förbi sig.

Tillbaka på torsdag

– Det var Färjestads dag i dag. De hade mer flyt än oss med studsen helt enkelt.

På torsdag kommer de regerande svenska mästarna Modo på besök och då lär det krävas ett målvaktsspel i världsklass. Frågan är vem som vaktar målet.

– Det gör jag. Tror jag, säger Liv.

ARTIKELN HANDLAR OM