”Sköt du ditt – så sköter jag mitt”

HOCKEY

Här ryker Särkijärvi och Bäckman ihop – i klassiskt sandlådebråk

Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi var fruktansvärd besviken efter 1–2-smällen mot Frölunda.

På presskonferensen rök han ihop med Pelle Bäckman – som anklagade Djurgården för att tycka synd om sig själva.

– Skött ditt – så sköter jag mitt, röt ”Säcken”.

Djurgården kom till spel i Scandinavium med Kristofer Ottosson, Ronnie Pettersson, Edvin Frylén, Jimmie Ölvestad och Nichlas Falk på skadelistan och tränaren Hans Särkijärvi tvingades matcha elva spelare födda mellan 1986-1990.

Efter att ha tappat en 1–0-ledning från första perioden till en tung 1–2-förlust efter ett sent avgörande av Tomi Kallio hade Djurgårds-coachen svårt att dölja sin stora besvikelse.

På den officiella presskonferensen, som filmades av Frölundas eget webb tv-team, gav Särkijärvi först sin syn på matchen och gav tidigt Bäckman en skämtsam känga.

Jonas Esbjörs viktiga 1–1-mål som tog Frölunda tillbaka in i matchen producerades efter en konstig sargstuds som helt ställde Dif-keepern Daniel Larsson som gått ut för att stoppa en dumpad puck bakom eget mål.

– Jag vet inte om det var Bäckman som hade skruvat loss plexit där längst ned, eller vad det var för nånting, sa Särkijärvi som avslutningsvis passade på att plussa för lagets unga spelare.

– Vi spelar alltså med spelare som är födda 1986, 1989 och 1990, elva spelare. Så jag måste ändå vara nöjd med lagets prestation, men man är ju aldrig nöjd med förluster.

Direkt efter sin matchanalys högg Bäckman mot Djurgårdstränaren – och strax var ordkriget i full gång.

Bäckman: Det här med vilka spelare man spelar var ingen som frågade oss när vi hade Kariya (Steven) och Niklas (Andersson) borta, och flera korsbandsskadade. Det ingår ju i spelet under säsongen...

Särkijärvi: Jag har inte pratat om era skador, jag pratar om våra egna...

Bäckman: Jo, men det tillhör ju i sporten. Så det är ingen skillnad...

Särkijärvi: Ja...

Bäckman: Det ingen som har tyckt synd om oss förut när vi haft skador...

Särkijärvi: Nej, det är ingen som tycker synd om oss heller, men utifrån...

Bäckman: Jo, men du grät ju. Du grät ju litegrann...

Särkijärvi: Nej, det gjorde jag inte – jag gråter aldrig. Men du verkar ju göra det och ha problem. Sköt ditt så sköter jag mitt.

Den samlade presskåren satt knäpptysta under ”sandlåde-bråket” och lita på att resten av presskonferensen blev frostig...

ARTIKELN HANDLAR OM