Revanschen

HOCKEY

Utfryst i Färjestad – i går gav han igen: ”Skönt att göra målen”

Foto: SCANPIX
DJURGÅRDENS HJÄLTE Pär Bäcker hade en tung sista säsong i Färjestad. I sin nya klubb Djurgården övertygar han stort. I Löfbergs Lila Arena sänkte han sin gamla klubb i går. ”Efteråt känns det lite speciellt”, säger Dif:s hjälte.

KARLSTAD

I Färjestad hamnade han i frysboxen i våras.

I går sänkte Pär Bäcker, 24, klubben som vände honom ryggen.

–?Jag har varit med om en tung grej, men har växt som människa efter ett nederlag, säger tvåmålsskytten.

Han ser den sista säsongen i Färjestad som ett nederlag. En säsong som slutade med att han inte ens fick vara med och träna med laget när Färjestad valde att förstärka. Matchen mot Brynäs den 28 januari blev den sista han fick byta om i.

”Jag var sargad”

Men trots att han hamnade i kylan valde han att stanna kvar i klubben, trots att andra erbjudanden fanns.

–?Brynäs och Mora ville ha mig. Men jag kände att jag inte skulle tillföra något så sargad som jag var då. Jag tyckte det var bättre att försöka hitta en klubb som trodde på mig och börja om där, säger Bäcker.

Så han valde att sitta kvar i frysboxen under hela våren – och skrevs sen på för Djurgården i somras. En klubb där han får förtroende och där han har roligt igen.

–?Det är skönt att få förtroende även om det går dåligt i någon match. Poängmässigt har det gått okej, men i spelet vill jag upp lite till, säger han.

Given i laget

Bäcker får förtroende av tränaren Hans Särkijärvi. Han spelar tillsammans med poängkungen Fredrik Bremberg – och Djurgårdens tränare tror mycket på sitt nyförvärv.

–?Jag ser honom som en blivande landslagsman. Jag har följt Pär länge och vet vilken talang han är. Här vet han att han kommer att få spela även om han gör en mindre bra match och han har hittat sitt självförtroende igen, säger Särkijärvi.

I går sänkte han Färjestad genom att göra 1–0 och det matchavgörande 4–1-målet bara 32 sekunder efter hemmalagets reducering.

–?Under matchen tänkte jag inte på att det var just mot Färjestad, det var bara skönt att få göra målen. Men nu efteråt så känns det lite speciellt, säger han och ler.

Från bänkad & bortglömd till pålitlig poängplockare

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM