Rangers ute efter Forsberg

HOCKEY

– men själv är han spektisk

Foto: KÄMPAR. Peter Forsberg utmanas i kvällens match av New Jersey-spelarna John Madden och Sergej Brylin.

Henrik Lundqvist, Michael Nylander – och Peter Forsberg?

På lördagskvällen kommer tidningsrapporter från New York som säger att den svenske stjärncentern står högst upp på Rangers önskelista.

Ännu en match, ännu en förlust.

Philadelphia Flyers hade ledningen vid tre tillfällen, men förlorade bortamatchen mot New Jersey Devils med 3-4 efter straffar. Och trots att det återstår nästan tre månader av NHL:s grundserie är Peter Forsbergs Philadelphia Flyers så gott som raderade från striden om en sista slutspelsplats i Eastern conference.

Ett lag som ligger betydligt bättre till för att slåss om Stanley Cup i vår är New York Rangers. För att öka chanserna till en lång säsong vill Rangers förstärka sitt lag med just Peter Forsberg.

Shanahan saknar uppbackning

New York Daily News rapporterar på lördagskvällen att Rangers är den ledande kandidaten bland ett flertal klubbar som Ö-vikssonen skulle kunna tänka sig att spela för.

Rangers har sedan tidigare en fungerande förstakedjan med Jaromir Jagr, Michael Nylander och Martin Straka. Bakom dessa har veteranen Brendan Shanahan varit den klart mest lysande stjärnan, men just nu saknar han vettig uppbackning.

Och det är där Rangers general manager Glen Sather vill ha in Peter Forsberg.

Själv är svensken mest upptagen med att fundera över sin opererade högerfot.

– Jag måste fixa min fot, säger Peter Forsberg till phillyburbs.com, och syftar på orsaken till sin tunga säsong.

– Jag skulle inte göra någon nytta i något annat lag. Jag har ju problem här också.

Skadebesvären har emellertid inte skrämt bort intressenterna. Telefonerna har fortsatt att ringa hos Flyers general manager Paul Holmgren.

Direkt till flyget

Men det är Peter Forsberg, och inte Holmgren eller Flyers, som har makten.

”Foppa” har en så kallad ”no trade-klausul” i sitt kontrakt som gör att han själv måste godkänna en övergång till en annan klubb.

Det är något han ska vara villig att göra för att få spela för New York Rangers, skriver New York Daily News.

Nästa anhalt för Peter Forsberg blir Sverige. Direkt efter lördagskvällens match begav han sig till flygplatsen för att bege sig hemåt över All star-uppehållet. Den svenske hockeystjärnan ska bland annat åka till Umeå för att få sin fot undersökt av en specialist.

Det blir ett besök som avgör om New York Rangers och övriga intressenter kan skrida till verket.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL