Tarvainen ska ersätta Renberg

HOCKEY

Går till Luleå från Malmö

Foto: jussi Tarvainen.

Jussi Tarvainen, 31, lämnar Malmö och spelar kommande säsong i Luleå Hockey. Därmed fyller laget igen hålet på forwardsidan efter Mikael Renberg, som flyttat till Skellefteå.

Finländaren är något av handelsresande i ishockey och har spelat i sex olika klubbar de senaste tio åren. Han har anslutit till Luleås träningsläger på Åland och tränade på måndagen med laget.

– Jussi Tarvainen är en ytterforward med många bra kvaliteter. Det är en målskytt och framspelare av rang som nu anslutit till laget. Vi är övertygade om att Luleå Hockey kommer få stor nytta av Tarvainens vassa skott under säsongen, säger sportchef Hans Huczkowski.

Tarvainen hann med spel i både Basel i schweiziska ligan och Malmö förra säsongen, där han gjorde 13 poäng på 34 matcher – men misslyckades att föra Skånelaget till elitserien.

I Finland har han representerat bland andra KaIPa, Jyväskylä och Tappara, och hans poängmässigt bästa säsong var 2000-01 då högerskytten gjorde 55 poäng i Tappara.

– Jag har tränat bra hela sommaren och ser nu fram emot att göra en riktigt bra säsong för Luleå där vi tillsammans skall ta oss till slutspel säger Jussi Tarvainen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM