Tommy Salos sågning av Axel Brage

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Tommy Salo
Foto: Robin Nordlund / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Tommy Salo

Leksand har gjort sig av med Leif Carlsson.

Nu vill Tommy Salo se förändringar i spelartruppen.

– Jag sa redan från början att Leksand behöver en målvakt som står på öronen för att vinna matcher, och Axel Brage är inte den målvakten, säger den tidigare sportchefen till VLT.

Leksand sparkade Leif Carlsson och ersatte honom med Roger Melin i måndags. Men den förre sportchefen Tommy Salo är inte nöjd. 

Han vill se förändringar även i spelartruppen. 

– Det är alldeles för slätstruket i laget. Det händer ingenting i matcherna. När jag var sportchef tog vi dit en sån som Viktor Mårtensson. Han var inte världens bästa spelare, men han kunde sätta in en tackling och göra saker som väckte publiken, säger Tommy Salo säger han till VLT.

”Skulle må bra av nya ansikten”

Salo vill se att kedjan med Tobias Forsberg, Martin Karlsson och Jon Knuts höjer sig och att Jesper Ollas tar med ansvar. 

Men framför allt vill han ha in en ny målvakt. 

– Redan inför säsongen sa jag att Leksand behöver en bättre målvakt. Axel Brage är en jättebra kille, men jag ser honom inte stå på öronen och vinna matcher åt sitt lag. För att gå upp i SHL krävs en riktigt vass målvakt. En (Oscar) Alsenfelt eller en (Henrik) Haukeland, säger han och tillägger sedan:

Leksand skulle nog må bra av lite nya ansikten även bland spelarna.

Foto: Mikael Forslund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tommy Salo är kritisk mot Axel Brage.
Publicerad:

LÄS VIDARE