Otäck smäll på Lundeström

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Isac Lundeström, 19, åkte på en otäck smäll mot Linköping.

Han fick en tackling i ryggen av Alexander Karlsson och Luleåtalangen fick hjälpas av isen.

– Det var hemska sekunder när det hände, men skönt att han (Lundeström) är på benen, säger Lueås assisterande tränare Henrik Stridh.

Situationen inträffade med drygt två minuter kvar av den första perioden. Isac Lundeström var lite ur balans efter att ha undvikit en smäll innan. Sedan fick han en tackling i ryggen av LHC-backen Alexander Karlsson och Luleåcentern brakade in i sargen med huvudet före. Lundeström blev liggande och sjukvårdspersonal var snabbt framme hos Lundström. Efter en stund kunde dock Lundström hjälpas av isen och in i Luleås omklädningsrum.

Efter matchen kommer Luleås tränare Henrik Stridh med lugnande besked.

– Jag har bara träffat honom i periodpauserna, men han har inga problem med nacken. Det vitigaste i alla fall. Sedan vet jag inte om det är någon hjärnskakning, men han är på benen. Det var hemska sekunder när det hände, men skönt att han är på benen, säger Stridh.

Alexander Karlsson, 20, fick matchstraff för tacklingen, och så här kommenterade Linköpings tränare Tommy Jonsson situationen:

– Jag tycker det är mer en olyckshändelse. Han kommer lågt. Det viktigaste är att det går bra för killen (Lundeström), men jag tycker det var ett hårt straff.

Stridh:

– Det är en situation där Isac får en touch innan och är i obalans och kommer framåtlutad. Alexander sätter armen, klubban i ryggen, men det är ingen tackling där han kommer i 200 kilometer i timmen och kör över honom i ryggen, Det är mer tillfälligheter som gör att det blir en otäck situation där det kan sluta illa. Utvisning tycker jag att det är, men fem minuter kan jag hålla med om är tufft. Samtidigt förstår jag att domarna tar en sådan, säger Stridh.

 
GÅ 2 FÖR 1 på SHL – Läs mer här
 

Luleå vann matchen med 3–0 efter två mål av Karl Fabricius och ett av Einar Emanuelsson.

Segern var serieledande Luleås elfte raka vinst. För Linköping är formen den omvända. Östgötarna har fortfarande inte tagit en trepoängare på hemmaplan under 2019 och de har bara en vinst på de tio senaste matcherna.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM