Paille kräver miljoner efter våldsamma tacklingen

Har lämnat in ny stämningsansökan

avOscar Rickstrand

Rättegången mot Thomas Larkin är några månader bort.

Men Daniel Paille har lämnat in en ny stämningsansökan.

34-åringen kräver Larkin och klubben Adler Mannheim på över fem miljoner.

Den 10 juni inleds rättegången mot Thomas Larkin. Han står åtalad efter att med en våldsam tackling ha avslutat Brynässpelaren Daniel Pailles karriär i en CHL-match 2017.

Även om Larkin frias i brottsmålet kan han och den tyska klubben Adler Mannheim ändå tvingas betala över fem miljoner till Paille.

Det står klart efter att Paille lämnat in en ny stämningsansökan.

– Det här är en separat, civilrättslig process som Paille och hans ombud valt att driva på egen hand, säger kammaråklagare Joakim Johansson till Nyhetsbyrån Siren.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tvingades avsluta karriären

I stämningsansökan krävs Larkin och Adler Mannheim tillsammans på över fem miljoner kronor för framtida inkomstförluster och sjukvårdskostnader. Kanadensaren Paille - som tvingades avsluta sin karriär på grund av skadorna från tacklingen - yrkar även på tiotusentalskronor för redan utlagda vårdutgifter, liksom ersättning för sveda värk och kränkning.

Lider fortfarande

Paille ådrog sig en svår hjärnskakning vid smällen i november 2017 och lider fortfarande av händelsen. Han har fått en synfel och kan fortfarande inte arbeta, konstaterar hans ombud i målet.

I den åberopade bevisningen ingår flera fakturor över sjukhuskostnader, samt vittnesutlåtanden från Brynäs lagläkare Elias Wakie och den tidigare sportchefen Stefan Bengtzén.

ARTIKELN HANDLAR OM