Hedin: Frölunda passar oss bättre

Publicerad:
Uppdaterad:

I Örnsköldsvik hoppas man på en ny lång het slutspelsvår

ÖRNSKÖLDSVIK

- Färjestad, sa poängkungen Magnus Wernblom.

- Har ingen betydelse, svarade Pirro Alexandersson, coachen. Vi har visat att vi kan slå bägge lagen.

Det blev suveräna seriesegrarna Frölunda för Modo Hockey i kvartsfinalen.

Pierre Hedin.
Pierre Hedin.

- Drömmen för vår trogna publik hade förstås varit länsderby mot Timrå, men nu är det bara att gilla läget, säger Pirro, sedan han väl fått lottningen klart för sig. Vi gjorde vad vi kunde, men när nu både Luleå och HV vann sina sista matcher blev det så här.

I Örnsköldsvik hoppas man på en ny lång het slutspelsvår.

"Inte favoriter"

- Vi har ju skämt bort publiken med det några år så det är klart vi ska göra allt vi kan, säger Pirro. Vi blir i alla fall inte favoriter.

Modo-kaptenen, landslagsbacken Pierre Hedin, hoppades på Frölunda innan lottningen gjordes.

- På något sätt tycker jag göteborgslaget passar oss bättre än Färjestad, säger Pierre. Men när det väl är slutspel kan allt hända och vi känner oss inte slagna på förhand mot någon.

I går var det första gången på hela säsongen som Modo var helt skadefria.

- Tycker det ser riktigt skoj ut, säger Pirro, själv succécoach från och med den 30:e omgången då han tog över efter sparkade Jim Brithén.

- Tycker vi har blivit bättre och bättre under säsongen, säger Pirro. Framförallt spelar vi förståndigare nu, vi har ett bättre passningsspel och alla killar vet vad de ska göra.

- Vi spelar ett spel som helt enkelt passar oss bättre, fyller Magnus Wernblom i. Förut bara tjurrusade vi och då hade vi inte ork när vi väl skulle anfalla.

Nu beskylls Modo för att spela destruktivt och defensivt.

- Vi spelar defensivt när motståndarna har pucken, tvärtom när vi har pucken själva och gör bevisligen mycket mera mål nu än i höstas, säger Pirro Alexandersson. Det är väl svar nog.

Hasse Andersson (sport@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN