Martinsson har tagit ut sin första trupp

avTT

Ylva Martinsson tog över huvudansvaret för Damkronorna efter misslyckandet i OS och fick en tuff inledning på jobbet när SOK meddelade att man drar in sitt stöd till spelarna.

– Det var så klart inga roliga nyheter att få. För vissa av spelarna har det betytt väldigt mycket i deras satsning, sade Martinsson.

Nu har Martinsson plockat ut sin första trupp till en landslagssamling på Bosön och i Uppsala som ska leda till en trupputtagning för en fyrnationsturnering i Tjeckien i augusti.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Anna Borgqvist (vänster) har valt att sluta i Damkronorna efter OS. Kvar i truppen finns dock Maja Nylén-Persson (höger). Arkivbild.

I truppen saknas totalt sju namn från det lag som spelade OS i Sydkorea och även om det finns olika anledningar till den höga spelaromsättningen har Martinsson tidigare sagt att en del spelare, bland andra Anna Borgqvist, väljer att sluta just på grund av det uteblivna stödet.

En som får chansen i Martinssons trupp är AIK-målvakten Anna Amholt, som var med och förde Sverige till JVM-silver förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM