Kaos i IK Pantern: ”Har upphört existera idag”

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN

Det råder fullständig kaos i IK Pantern och klubben brottas med både elitlicensen och ekonomin.

I kväll blev det dessutom ordentligt stormigt på klubbens årsmöte.

– IK Pantern som förening har upphört att existera idag, säger Tony Kaladic aktiv inom supporterklubben Black Panter till SR.

Det blåser ordentligt i hockeyallsvenska IK Pantern.

Så sent som förra sommaren kom chockbeskedet att klubben inte beviljas licens för spel i hockeyallsvenskan och skulle flyttas ner i seriesystemet.

Årsredovisningen hade skickats in för sent.

Fullmaktsröster

Skåneklubben själva menade på att bokhållaren blivit pappa och ”försvann några dagar”, överklagade till Appellationsnämnden och fick till slut spela kvar i hockeyallsvenskan.

I kväll hade IK Pantern årsmöte. Enligt Sveriges Radio var det av det stökigare laget.

Med hjälp av så kallade fullmaktsröster kunde den nuvarande styrelsen behålla makten i föreningen, något även Sydsvenskan skriver.

Hugo Stenbeck invald

Ordförande Mattias Schönhult avgår efter tre år på posten och istället valdes Lennart Iwar in i styrelsen. Till vardags arbetar han på Setterwalls advokatbyrå, en firma som finansiären Hugo Stenbeck tidigare anlitat.

Hugo Stenbeck även själv invald i IK Panterns valberedning.

– IK Pantern som förening har upphört att existera idag. Vad som kommer imorgon vet vi inte, men det är inget som är föreningsstyrt. Det här får naturligtvis konsekvenser. Black Panter har ungefär hundra medlemmar och vi kommer att kalla till ett eget möte och ta ställning till om vi över huvud taget ska bevista matcherna framöver, eftersom vi inte vet vad vi ska heja på längre, säger Tony Kaladic aktiv inom supporterklubben Black Panter till P4 Malmöhus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!