Rasmussen tillbaka i Växjö Lakers

Foto: Nam Y. Huh / AP TT NYHETSBYR ÅN
Dennis Rasmussen, tidigare i Chicago, återvänder till Växjö.

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Dennis Rasmussen har tillbringat de senaste tre åren i Nordamerika.

Nu återvänder forwarden till sin förra klubb Växjö Lakers.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen, säger Rasmussen.

Det var inför debutsäsongen i högstaligan, 2011, som Växjö värvade Västeråscentern Dennis Rasmussen. Han hann med att spela 149 grundseriematcher på sina tre år i klubben, och producerade totalt 85 poäng.

Flyttlasset gick till NHL och Chicago Blackhawks inför säsongen 2014/2015, och sedan dess har det blivit 139 NHL-matcher för Blackhawks och Anaheim Ducks.

Nu senast kommer Rasmussen från AHL-laget San Diego Gulls.

– Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger spelaren själv i ett pressmeddelande.

Kontrakterad säsongen ut

– När Dennis kommer tillbaka till oss kommer han tillbaka som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det laget han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Avtalet med Rasmussen sträcker sig över resten av säsongen.

– Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger Evertsson.