Klubbrekord för ”Hento”

HOCKEY

Henriksson nolal Mora

Mora (TT)

Färjestads målvakt Daniel Henriksson satte nytt klubbrekord borta mot Mora. Han höll nollan för femte gången denna säsong när Färjestad vann med 2–0.

– En rolig grej. Jag är nöjd med insatsen, men det viktiga var att vi vann, sade Henriksson efter matchen.

Både Henriksson och Färjestad hade lärt sig läxan från senaste besöket i Mora. Då vann hemmalaget med 6–2 och Henriksson gav upp efter tio minuter när han hade släppt tre puckar bakom sig.

– Sen har det gått bättre. Jag har hållit nollan i båda matcherna efter det mot Mora och visat att jag är en bra målvakt, sade Henriksson som fick matchpucken av Jonas Höglund.

– Jag får väl sätta en liten lapp på pucken så jag vet varifrån den kommer. Jag har några till hemma men sparar inte alla när jag hållit nollan.

I början av matchen hade Mora mer puck men lyckades inte skapa några direkt farliga chanser framför Henriksson. Färjestads försvarsspel var stabilt matchen igenom.

Plockade Johansson

– Vi har ändrat lite småsaker senaste tiden och det har blivit bättre. Numera hjälper vi varandra istället för att bara flytta problemet. Det betyder att det ofta blir jag mot skytten och det är bra för mig, sade Henriksson.

Henriksson gjorde ett par riktigt vassa räddningar. En plockning på ett närskott från Eric Johansson i andra perioden var av högsta klass, men själv var han mest nöjd med en räddning som han hade svårt att förklara i sista perioden.

– Jag slängde mig och lyckades rädda med klubban när målet var helt öppet, sade han.

Om Henriksson var bra hade Petri Vehanen i hemmamålet en sämre eftermiddag. Jonas Höglunds skott som gav Färjestad 1–0 såg inte alls otagbart ut. Robin Jonssons stänkare som gav 2–0 hade han dock inte skuggan av en chans att kunna ta.

Behöver uppehållet

Spelmässigt var inte matchen av någon högre kvalitet, men med en aning slutspelskaraktär. Det var intensivt, men antalet missade passningar var högt. Precis som antalet tjuvnyp. Flera spelare i båda lagen hade ett lite extra ont öga till någon i motståndarlagen.

Trots förlusten är Mora kvar på slutspelsplats och har tre poängs marginal till strecket med fem omgångar kvar. Men många av hemmaspelarna såg ut att behöva OS-uppehållet för att kunna jaga på maximal fart för ett hägrande slutspel.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM