Spion Boustedt har kartlagt USA: Följer taktiken minutiöst

Publicerad:
Uppdaterad:

RIGA

Tre Kronor - akta er för den amerikanska boxen framför Johan Holmqvist.

Där gör jänkarna ofta sina mål.

- Ja, de lägger in pucken framför mål och kommer in med tre spelare och trycker in pucken, säger Tommy Boustedt, Tre Kronors spion.

Han har sett USA i fem matcher och är imponerad.

- Ja, de har ett lag med hög arbetsmoral som jobbar hårt. Spelarna gör exakt vad coachen säger åt dem att göra och följer "gameplan " minutiöst, säger Tommy Boustedt.

USA har haft en annorlunda uppladdning inför VM. De hade ingen tid för långt träningsläger. Därför har laget sett en video med instruktioner hur coach Mike Eaves vill att killarna ska spela.

Forecheckar fortfarande

Och laget har tagit till sig instruktionerna bra.

- USA är ett av få lag som fortfarande forecheckar under matcherna. Men de gör det sparsamt och vill inte gärna gå bort sig i anfallszon. De vill givetvis vända spelet snabbt och direkt gå från "south till north", alltså ett rakt spel direkt mot mål, säger Tommy Boustedt.

Enkelt är ett nyckelord för USA.

De har bland annat en taktik att bara lägga in pucken framför motståndarmålvakten och störta in med tre spelare - så kom två av målen mot Tjeckien till i går.

- De har en box på 10 kvadratmeter framför målet där de är riktigt hungriga. De kommer med tre spelare direkt och ofta blir det farligt och målchans, säger Boustedt.

Läs också:

Tomas Ros

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!