Trots tvivlen - nu styr Salo

HOCKEY

"Med framgångarna växer hans pondus"

1 av 2 | Foto: MUR I TREDJE I tredje perioden brakade Färjestads tryck loss. Men Salo stod emot - tillsammans med ett väl sammanhållet försvar.

KARLSTAD

Ett insläppt mål - för tredje matchen i rad.

Tommy Salo har fått en kanonstart på sin flytt från Örnsköldsvik till Göteborg och Frölunda.

- Jag tror han kommer att bli ännu bättre. Han stärks med framgångarna och då växer hans pondus, vilket betyder att han kommer att bli ännu bättre, säger tränare Stephan Lundh.

3-1-segern i Karlstad över Färjestad igår var Frölundas fjärde raka, för tredje matchen släppte Salo bara en puck bakom sig.

- Idag var det guds försyn och Tommy Salo som räddade oss i tredje perioden, påpekar Lundh.

Salo tog ut världens kortaste pensionering i våras när han bestämde sig för att sluta med ishockeyn. Ett samtal från Frölundas coach i augusti förändrade situationen.

- Jag håller dörren för att det kan bli flera säsonger i Frölunda. Men det beror förstås på om allt känns bra efter säsongen och att jag inte känner av några skador, säger Tommy.

Han säger att han spelar mest för att han tycker det är kul. Någon press av att vara publikfavoriten Henrik Lundqvist efterträdare känner han inte av.

- Nej, jag har ingenting att bevisa längre. "Henke" är på väg uppåt i sin karriär, jag är på väg neråt. Nu spelar jag och har kul. En dag kanske "Henke" kommer tillbaka till Göteborg och är i samma situation som jag är i nu.

Annorlunda i Modo

Salo pratar ogärna om sin egen insats, utan pratar hellre om laget. Och samarbetet mellan honom och lagkamraterna.

I fjol i Modo ställdes han många gånger inför situationer då motståndarna kom två mot en eller tre mot två.

- Vi spelade gladhockey i Modo. Men vi hade uppställningen för att göra det. Det är bara att se till hur många bra forwards vi hade i laget, säger Salo.

"Under kontroll"

Mot Färjestad tvingades Salo till några riktigt kvalificerade räddningar, bland annat när Johan Olsson kom helt fri fem minuter in på tredje perioden. Skottet på Salos klubbhandssida styrde han över.

- Annars så tyckte jag att vi hade matchen under kontroll. Trots att dom satte press på oss tycker jag vi skötte oss bra. Jag hade bra hjälp och såg pucken hela tiden.

Salo utstrålar harmoni - och tycker hockey är riktigt kul på nytt.

- Jag hoppas att han ska få upprättelse och bli erkänd som den duktiga målvakt han är, säger "Lillis" Lundh.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM