Tommy Samuelsson lämnar Skellefteå

Stjärnbacken Johan Åkerman klar för HV 71

Han förde Skellefteå tillbaka till elitserien.

Nu har tränaren Tommy Samuelsson, 46, bestämt sig för att lämna klubben.

– Jag har valt att gå vidare, säger han till Sportbladet.

Foto: MATS STRAND
KALLDUSCHEN Tommy Samuelsson fick ett blött firande efter att Skellefteå gått upp i elitserien. Nu lämnar han klubben till förmån för – Färjestad? Johan Åkerman (till höger) går till HV 71.

Uppgifter gör gällande att Tommy Samuelsson ska återvända till Färjestad. Och att han tillsammans med Linköpings Roger Melin ska leda leda Karlstadslaget kommande säsong.

– Allt jag tänker säga är att jag har gjort klart med en ny klubb. I övrigt har jag inga kommentarer om min framtid, säger Samuelsson.

Tommy Samuelsson blev mer eller mindre geniförklarad uppe i Västerbotten efter årets succésäsong. Beskedet att han nu tackar nej till att leda laget i elitserien var ett tungt bakslag för klubben.

– Det är långt ifrån optimalt. Klart att det här inte sätter oss i någon bra situation, säger Skellefteås sportchef Peo Larson.

– Men eftersom Tommys besked dragit ut på tiden har jag haft på känn att han skulle komma att lämna oss.

Tommy Samuelsson är inte ensam om att lämna det nyblivna elitserielaget. I dag skriver backen Johan Åkerman, 33, på ett tvåårskontrakt med HV 71. Spelskicklige Åkerman har varit en av lagets bästa spelare och vann den allsvenska poängligan med 61 poäng.

– Klart att vi gärna hade sett att både Tommy och Åkerman hade stannat kvar hos oss, men sånt här hör till spelet. Vi måste bara jobba vidare och leta efter ersättare, säger Larsson.

Enligt Peo Larsson har inte Skellefteå i dagsläget något huvudspår i jakten på en ny tränare.

En annan spelar som kan vara på väg från Skellefteå är forwarden Andreas Falk. Timrå och HV 71 är två klubbar som är intresserade av Falk.

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM