Hockey

Tung kväll för Modo

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Allt längre från
slutspelsplatsen

Kvällen började illa för Modo.

Den slutade ännu sämre.

Efter förlusten med 6–4 mot HV71 är slutspelsplatsen långt borta.

– Vi släpper in lite lätta mål, säger Hans Jonsson till PPV.

Inför matchen meddelade Peter "Foppa" Forsberg laget att hans fot inte höll för spel. Kanske var det en förklaring till att Modo i den livsviktiga matchen mot HV såg så ofokuserat ut. Gästerna fick i vilket fall som helst väldigt enkelt gå fram till 3–0. Johan Davidsson var den som öppnade Michal Zajkowskis damluckor.

– Fråga mig inte hur jag får in den. På något sätt går den in. Det är bara att tacka och ta emot, säger HV-kaptenen till PPV.

Fick effekt

Davidsson var dock inte nöjd med slutet på den första perioden. Efter Pasi Puistolas 3–0-mål tog tränaren Harri Rindell time out och passade på att byta målvakt. Det fick effekt. Hemmalaget satte fart och Mattias Timander dundrade in 3–1.

– Vi kommer ut och gör en ganska bra förstaperiod. Lite slarvigt att släppa in dem i matchen, menar Davidsson.

HV tog dock snabbt initiativet i den andra perioden när Martin Thörnberg enkelt kunde skjuta 4–1 invid Mike Morrissons närmaste stolpe. Modo hittade ny kraft och kom så nära som till 3–4, men det här var HV:s match.

Thörnberg avgjorde

De hittade de enkla målen och när Thörnberg gjorde sitt andra mål tidigt i den tredje perioden så var matchen avgjord.

– Jag är jättenöjd. Jag tycker att vi gör en jättebra match. Vi kanske bjöd in dem lite grann, men vi tog tag i det, säger tvåmålsskytten till PPV.

För Modo innebär det att laget nu har två lag tre poäng framför sig i kampen om den sista slutspelsplatsen.

– Man ser ju att alla slår alla. Vi får samla ihop oss och ta med det lilla vi gjorde bra i dag, säger Hans Jonsson till PPV.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!