Modo Hockey

”Situationen är overklig”

Av: 

David Jiglund

HOCKEY

Rindell om Modos fiaskosäsong

Harri Rindell är självkritisk och försöker rannsaka sig själv efter Modos debacle.
Harri Rindell är självkritisk och försöker rannsaka sig själv efter Modos debacle.

Då: Guldfavoriter.

Nu: Ett bottenlag som med näbbar och klor slåss för sin överlevnad.

I en öppenhjärtig intervju med Sportbladat talar tränaren Harri Rindell ut om fiaskosäsongen.

– Situationen känns nästan overklig, säger han och suckar.

Modo tog sista chansen att haka på slutspelsstriden genom att besegra Luleå med 5–0 – trots det talar allt för att klubben missar slutspel för första gången på tolv år.

Vad är det som har gått snett den här säsongen?

– Skadorna ställde till det för oss och när förstakedjan, som vi var helt beroende av, splittrades så fick vi genast problem.

”Känns overkligt”

– Och det är möjligt att vi drabbades av lite övermod när det gick så bra i början av säsongen och trodde att vi var bättre än vad vi egentligen är.

– Situationen känns nästan overklig. Det har inte alls gått som jag hade hoppats och visst händer det att man stannar upp och frågar sig själv hur fan det kunde gå så här. Vi har ju trots allt ett bra lag.

Hur mår du just nu?

– Det är ingen fara med mig. Jag är mest orolig för spelarna. Det här är en ovan situation för oss alla.

– Jag är nog hårdast mot mig själv. Det är enkelt att skylla på andra när det går dåligt men jag är självkritisk och försöker att rannsaka mig själv.

Hur kommer det sig att så många spelare har underpresterat?

– Det är svårt att avgöra men det är ingen hemlighet att vissa spelare inte riktigt nått upp till den nivå man hade kunnat önska sig. Men inte ens Kenny Jönsson är bra i varenda match.

Lessnade på Krizan

I mitten av december sparkade Modo stjärnmålvakten Karol Krizan.

Hur påverkades ni av turbulensen kring honom?

– Vi hade många samtal med honom men han ville inte träna och representerade inte de värderingar som klubben står för och jag tycker att han uppträdde både oprofessionellt och egoistiskt.

– Efter ett tag lessnade de andra spelarna på honom och då insåg vi att situationen var ohållbar och att vi var tvungna att gå skilda vägar.

– Visst, han hade varit med och vunnit ett guld med Modo, men man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst och vill man inte lagets bästa så tycker inte jag att man har något här att göra.

Varken Mike Morrison eller Michal Zajkowski har övertygat mellan stolparna och junioren Nicklas Svedberg gavs aldrig en ärlig chans när han fick vakta kassen mot Rögle (2–6) och Färjestad (3–6).

Hur ser du på målvaktssituationen?

– Det är inte på grund av målvaktsspelet som vi har förlorat så många matcher. Jag tycker att (Michal) Zajkowski har skött sig bra. Men dessvärre får målvakterna alltid oförtjänt mycket skit när det går dåligt för laget.

Allt i egna händer

Efter 5–0-segern mot Luleå befinner sig Modo, som har fem poäng upp till Brynäs ovanför slutspelsstrecket och fyra poäng ned till Rögle under kvalseriestrecket, i ett ingenmansland med två omgångar kvar.

– En stor lättnad. Nu har vi allt i våra egna händer. Att vi ligger risigt till är inget vi sopar under mattan utan vi talar öppet om situationen. Men vi måste försöka att förtränga allt det negativa och se det positiva i stället.

Kan Peter Forsberg spela mot Frölunda eller Södertälje?

– Det finns en liten, liten chans.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Modo Hockey